PROJEKT #51

WOMEN OF HOPE I UZBEKISTAN

Regionen

Uzbekistan är det mest befolkade landet i Centralasien och även det land som har tuffast förhållanden för de kristna. Karakalpakistan är en delrepublik i västra Uzbekistan, med visst självstyre. Karakalpakistan utgör 37 procent av Uzbekistan men inhyser under sex procent av befolkningen. Regionen består till stora delar av öken. I området talas primärt uzbekiska och karakalpakiska.

Programmet

Women of Hope är ett program som vi stöder på flera språk. Målgruppen är i första hand kvinnor och innehållet varierar från vardagsbestyr och hem och familj till kristen livsstil och goda etiska val. Tanken är att programmet skall vara anpassat för den region och den språkgrupp där det sänds.

Varje avsnitt är 15 minuter långt och sänds på radio via mellanvåg en gång i veckan och går dessutom att lyssna till via webbplats, tjänsten Telegram och egen mobil-app. Detta och andra program sprids också off-line via MP3-spelare, USB-stickor och SD-kort.

En av våra medarbetare i Centralasien berättar:

I de centralasiatiska länderna råder ofta ojämlikhet mellan män och kvinnor. Detta beror på att den lokala religiösa kulturen fortlever. Kvinnan förväntas tiga, passa upp på sin man och ta hand om familjen, utan att gräla med mannen. Skilsmässostatistiken är därför mycket hög. Det finns många förkrossade kvinnor och trasiga liv. Kvinnor behöver uppmuntras och få leva i normala, kärleksfulla relationer.

Vi är glada att vi genom våra radioprogram kan hjälpa kvinnor och stödja dem i deras svåra livssituationer. I våra program berör vi många andliga teman såväl som råd för det dagliga livet. Vi är glada för programmet Women of Hope – det har hjälpt många kvinnor i Centralasien att finna Jesus Kristus och leva med honom.

Få ett smakprov av programmet här.

Se Trans World Radios karakalpakiska webbplats.

 

Aktuellt

Förtrycket av de kristna i Karakalpakistan har lättat något. Man har fått en kyrka registrerad och kan äntligen samlas lagligt till gudstjänst. Men mycket är sig ändå likt. De flesta kyrkor är underjordiska husförsamlingar och därmed olagliga. Det är olagligt att ha en bibel hemma. Bibeln får endast läsas vid gudstjänst i den registrerade kyrkan. Att tala med människor om Jesus utanför kyrkan är otillåtet.

 

Ge en riktad gåva till detta projekt genom att märka din gåva med “51”.

BLOGGINLÄGG OM UZBEKISTAN

Gud skänker frid

Gud skänker frid

"Era radioprogram och Guds ord är till stor hjälp för mig. Ibland plågas jag av mörka krafter. Det är skrämmande och jag har levt med det i många...