2013-04-11

Upptrappning i Korea

Foto: yeowatzup

Nordkoreansk officer
Foto: yeowatzup

Varje dag kan vi i tidningarna läsa om den allt mer allvarliga situationen på Koreahalvön. Hot efter hot kommer från nord, och löften om vedergällning kommer både från väst och syd. Många militära experter verkar vara säkra på att Nordkoreas retorik ligger i linje med vad de sagt i decennier och att en attack från landet inte är trolig. Men det ändå svårt att som människa inte känna oro över det som nu utvecklas, icke desto mindre med tanke på hur svårt utsatt den nordkoreanska befolkningen redan är.

Idag fick vi på Norea en rapport som beskriver hur upprustningen inte bara sker mellan de olika länderna. Detsamma gäller även vår partnerorganisation Trans World Radio (TWR). Deras upprustning är dock inte av ett militärt slag, utan snarare precis tvärt om! I en tid av oro, där våld riskerar att föda mer våld, väljer TWR att intensifiera sina utsändningar av det kristna budskapet om kärlek och frid. Om hur vi istället för att besvara eld med eld ska älska vår nästa.

Foto: TWR

TWRs radiosändare på Guam
Foto: TWR

På den lilla ön Guam i Stilla havet har TWR en 100,000 W radiosändare som sänder kristna program som bland annat når Nordkorea. I detta land kontrolleras medierna hårt av regimen och de få kristna som bor i landet lever under ett ständigt förtryck. Mer än kanske någonsin är detta land i behov av att höra Bibelns budskap.

Därför fördubblar nu TWR sina ansträngningar i området och börjar sända tre nya radioprogram riktade till Nordkorea: Gospel Train for Children, Let’s Talk About Something och Teacher’s Institute.

Samtidigt som TWR strävar efter att öka finansieringen för att kunna sända dessa nya program har rapporter börjat komma från de troende i Nordkorea hur deras liv påverkas av den pågående upprustningen. Genom ett utsmugglat brev som den kristna organisationen Open Doors fått ta del av har priserna på livsmedel skjutit i luften tack vare att människor har börjat fylla på förnödenheter.

TWR har också nåtts av lyssnarrespons inifrån Nordkorea, där bland annat en lyssnare förkunnar: ”TWRs koreanska sändningar hjälper mig att behålla tron och mer och mer förstå Guds ord. Jag glömmer aldrig dig och ditt team i mina böner, när du tjänar Gud genom att dag och natt sända hans Ord för oss … Snälla sluta inte sända dessa program, för de ger oss hopp från Gud.”

Du kan också vara med och stödja TWR’s missionsverksamhet runt om i världen genom att ge en gåva till Norea. Klicka här för mer information.