Ukrainas självständighetsdag

24 augusti 2022 | Blogg, Bön, Europa, Rysktalande världen, TWR, Ukraina, Utlandsmission

TWR Ukraina

Idag, den 24:e augusti, är det Ukrainas självständighetsdag. Landet förbereder sig på att de ryska grymheterna ska intensifieras. Enligt media tyder det på att Ryssland planerar en missilattack från Belarus mot Ukraina. Även om Belarus fungerade som en plattform för den ryska invasionen av Ukraina, har dess roll i konflikten varit indirekt. Belarus drabbades dock av liknande västerländska sanktioner som Ryssland. Men vad som är gemensamt för Ryssland, Ukraina och Belarus är att de behöver Jesus. TWR:s kontakter i Belarus berättar om en avsevärd respons när det gäller de andliga sanningarna.

Teamet i Belarus sänder sju radioprogram, enligt Alenka Stephenson, TWR:s informatör i Europa. Lyssnarnas gensvar innehåller ”mänsklig smärta och glädje, tårar av ånger, innerliga bekännelser, tacksamhet och naturligtvis många frågor, ”berättar hon. Lyssnare bad om evangeliet och fick hundratals kopior och flera tusen exemplar av andlig litteratur. Vissa av dem berättade att de hade omvänt sig från sina synder och nu omfamnar Kristus som sin Herre. Lova Gud!

Detta återspeglar även den andliga förnyelse som äger rum i Ukraina, där hundratals romer nyligen blev döpta. Dessutom får TWR:s team i Ukraina både meningsfull och uppmuntrande respons från sina lyssnare. En lyssnare från regionen Volyn skriver, ”Jag tackar Gud för att ni i dessa svåra tider i vårt land inte ger upp er radiotjänst. I era program stärker ni den som är svag i sin ande, uppmuntrar och befrämjar bön, tjänst för Gud och förhärligande av hans heliga namn.” Det ukrainska teamet blev mycket inspirerade av att ungdomar nyligen deltog i ett ungdomsläger i en by i närheten av Kyiv. Det visade sig att de flesta som var med på lägret känner till TWR i Ukraina.  ”Det är uppmuntrande eftersom unga människor är Kyrkans framtid”, avslutar Alenka Stephansson.

Idag får vi fortsätta att ta med Ukraina i våra böner. Tacka Gud för den andliga förnyelse som pågår utanför medias bevakning av kriget. Be att den helige Ande ska fortsätta sitt verk bland människorna i Ukraina, Belarus och Ryssland. Tacka Gud för han beskyddar teamet i Ukraina och kontakterna i Ryssland, Belarus och i det egna landet. Be om vishet och kraft när de tjänar under utmanande omständigheter. Be att ledarna i de olika länderna ödmjukt ska söka Guds bästa och hitta en väg till fred.

Rapport från TWR Europa

TWR i Ukraina sänder live hela dygnet: http://ice-edge.eclipse-streaming.co.za/TWR-ukraine.mp3

Övriga program på ukrainska hittar ni i appen TWR360 eller genom att klicka på länken https://www.twr360.org/programs/view/id,974596/action,audio/lang,51

Sök efter kategori