PROJEKT #46

WOMEN OF HOPE I

UKRAINA

Regionen

Ukraina är Europas fattigaste land och dessutom drabbat av militär konflikt.

Jämlikheten mellan könen är på samma nivå i Ukraina som i Kroatien, och det område där Ukrainska kvinnor tydligast ligger sämre till än kvinnor i väst är när det gäller politisk makt och påverkan.

Majoritetsspråket ukrainska utgör modersmål för två tredjedelar av landets befolkning. De flesta övriga talar ryska. Även det inofficiella blandspråket surzjyk används av många i landet. Hur många är oklart – kanske uppemot tjugo procent talar det regelbundet.

Majoriteten av befolkningen tillhör antingen Ukrainska ortodoxa kyrkan (Moskvapatriarkatet) eller Ortodoxa kyrkan i Ukraina. Andelen protestanter ligger på ett par procent.

Programmet

Women of Hope är ett program som vi stöder på flera språk. Målgruppen är i första hand kvinnor och innehållet varierar från vardagsbestyr och hem och familj till kristen livsstil och goda etiska val. Tanken är att programmet skall vara anpassat för den region och den språkgrupp där det sänds.

TWR Ukraina sänder på mellanvåg ett WoH-avsnitt på 31 minuter i veckan med Olena och Larysa och olika gäster. Dessutom kan man lyssna till programmen via webben och TWR360.

Få ett smakprov av programmet här.

Se Trans World Radios webbplats.

Aktuellt

Några programrubriker från 2021:

  • ”Sorg och att gå vidare”
  • ”Mentala trauman”
  • ”Beroende”
  • ”Öppenhet för kritik”

Gäster har vittnat om sina livsproblem såväl som om sin kristna tro.

 

Ge en riktad gåva till detta projekt genom att märka din gåva med ’46’.

BLOGGINLÄGG OM UKRAINA

Människor i krig

Människor i krig

TWR Ukraina producerar en filmserie där de i långa program intervjuar människor i krigsdrabbade städer i Ukraina.