TWR når ut med evangeliet i Kuba

3 oktober 2019 | TWR, Utlandsmission, Vittnesbörd

Kuba har blivit ett intressant resmål för många svenskar. Landet ligger i Karibien bara 14 mil från Floridas kust. Förutom tre stora öar består Kuba av 1600 småöar. De flesta kubaner är spanskättlingar. Det är en ung befolkning, men födelsetalet är lågt och många väljer att lämna landet. Även om det finns religionsfrihet på pappret utövar regimen stark kontroll över olika kyrkor. Observatörer hävdar att regeringen fortsätter att hota, använda inhemska och internationella resesanktioner, fängsla och använda våld mot religiösa ledare och dess efterföljare.

TWR når ut med evangeliet över hela Kuba då nu starkare sändare täcker hela landet. Sena kvällar och tidiga morgnar samlas kubaner kring radioapparaterna  för att lyssna. Många vittnar om vad radiosändningarna har fått betyda i deras liv:

”TWR har fastnat i min själ. När kyrkorna konfiskerades 1961 var ni vår kyrka.”

”Eftersom jag går på college har jag ingen radio och begränsad tillgång till internet. Jag vill ändå tacka er för att ni fanns på min radio varje kväll. Ända sedan jag var barn har jag varenda kväll lyssnat  på programmen. Många kom hem till min familj för att höra på radion. Min mormor som inte kunde läsa lyssnade på programmet ända fram till sin död. Nu fortsätter mina föräldrar, min syster och min bror. De skriver ner sammanfattningar av programmet. Tack för att ni var där!”

”Jag är en hemmafru som älskar att lyssna på radiostationen och särskilt ert program … Jag mötte RTM när jag var åtta år. Min pappa och jag lyssnade på grannens radio eftersom det inte fanns någon el. Vi hörde på en batteridriven radioapparat.”

Tack för ert stöd till oss så att vi kan stötta sändningar som dessa!

Källa: TWR, U.S embassy Cuba

Bild: Augustin de Montesquiou på Unsplash

Sök efter kategori