2012-04-24

TWR når Serbien med budskapet om Kristus!

Serbiskt parSinisa är en troende man som började lyssna på TWR:s program på serbiska. Nyligen berättade han sin livsberättelse för TWR: ”Jag började läsa Bibeln när jag var 31 år. I samma veva började jag också besöka olika kristna samfund och döptes 1995 i Tisa floden. Men kyrkan jag döptes i stängdes kort därefter. Sedan dess har jag inte anslutit till någon annan kyrka. Många evangelister predikar frälsning genom nåd och att man ska studera Bibeln, men jag kunde inte riktigt identifiera mig själv med dem.”

”Min fru och jag skilde oss plötsligt för några år sedan. En dag bestämde hon sig för att hon inte ville leva med mig och inom tre veckor var mitt äktenskap slut. Jag lämnade huset och barnen till henne eftersom jag inte ville att barnen skulle behöva flytta. Senare fick jag veta att hon var intresserad av andlighet från öst, vilket förmodligen var orsaken till skilsmässan. Men jag är glad att min son har en god kristen gemenskap omkring honom och min dotter har börjat gå i kyrkan.”

För två år sedan gifte sig Sinisa med en evangelisk troende och båda har lyssnat på TWR:s serbiska och ungerska program.

”Jag lyssnar på Thru the Bible (TTB) regelbundet. Programmet gör att jag växer andligt och hjälper mig även att förstå vissa delar i Bibeln. Programmet om Uppenbarelseboken har varit mycket lärorikt för mig.”

TWR:s serbiska partner, IKONOS, grundades år 2000 och producerar program på serbiska, bosniska, montenegrinska, Balkan-romani och Romano-serbiska. Arbetslaget består av sex styrelseledamöter, en heltid och två deltidsanställda. Förutom hundratals timmar av radioprogram, har IKONOS publicerat mer än 25 böcker, och är idag en av de mest respekterade och välkända kristna organisationerna i landet.