2017-05-30

Trons tillväxt

VäxandeTro”Väx i stället i nåd och kunskap om vår Herre och Frälsare Jesus Kristus. Hans är äran, nu och till evighetens dag.” 2 Petr 3:18

Aposteln Petrus avslutar sitt andra brev med en uppmaning till oss att växa till i nåd och kunskap om Jesus Kristus. Och var denna uppmaning aktuell då, så är den minst lika aktuell idag. Vi behöver växa till i tron, och det gör vi när vi växer i nåden och kunskapen om Jesus Kristus. Men inte alla platser och sammanhang ger oss den näring vi behöver för att kunna växa. Det gör bara den växtplats som vi har i Guds ord. Oavsett om du har vandrat kortare eller längre sträcka ”på trons väg” vill Gud att du ska växa i nåden och kunskapen om Jesus Kristus. Vi riskerar så lätt att annars dras med i villfarelse och förlora fästet, som Petrus skriver i versen innan.

Med undervisningsserien ”Växande tro” av Per-Eive Berndtsson erbjuds du en växtplats där Guds ord får ge tillväxt och näring för din tro. Serien är utvecklad med tanke på mindre bibelstudiegrupper, men går precis lika bra att lyssna till när du själv sitter i bilen, där hemma eller är ute på en promenad. Om du hör till dem som blivit glad över ”Vägen genom bibeln” så tror jag att ”Växande tro” är en undervisningsserie som passar bra för dig. Själv lyssnade jag på den när jag satt i bilen under en jobbresa, och fick uppleva hur Guds ords skatter öppnades för mig.

I tio program undervisar Per-Eive genom bibelcitat, berättelser och illustrationer om grunderna i kristen tro och erfarenheter av att vara kristen. Här får du höra om Jenny som faller för den framgångsrike mannen Dick Duktig och gifter sig med honom. Men det glamorösa livet med honom blir kravfyllt och glädjefattigt. Mannen dör en dag, och efter en tid blir Jenny istället förälskad i Kristian Grace. Hon har nu fått en man som inte kräver, men som ger desto mer. Berättelsen åskådliggör aposteln Paulus undervisning i Romarbrevet kapitel 7.

Missa inte denna centrala undervisning, som hjälper dig växa i tron.

PÅ TRONS VÄG tillhandahålls med tecknade illustrationer (DVD-skiva), eller kan avlyssnas med bara ljud (2 CD-skivor). Ett häfte med samtalsfrågor medföljer de tre skivorna i ett och samma paket. Här kan du se det första avsnittet i varje serie. Köp någon av serierna till dig själv eller någon annan på vår beställningssida.

Johan Åström
(Artikeln publicerad i Noreas nyhetsbrev iFokus nr 4, 2017)