2012-11-06

Tro, och du ska bli frälst!

BerberEn man i Nordafrika hade bestämt sig för att ta sitt liv – men hans räddning blev en radio.

”För några år sedan när jag verkade i det militära var jag oerhört deprimerad. Jag äcklades över mitt liv och en dag när jag patrullerade runt barackerna beslöt jag mig för att ta mitt liv med mitt tjänstevapen. Innan jag han trycka av dök en vän upp runt knuten för att byta av mig. Han höll en radio i sina händer och sa: Ta den här! Jag hörde precis ett program från utlandet – någon talade vårt språk (Berber Kabyle). Gå och vila samtidigt som du lyssnar på vad som sägs.

Fångvaktaren slumrade till och när han vaknade var alla fängelsedörrarna öppna. Han drog sitt svärd och var beredd att ta sitt liv direkt eftersom han trodde att alla fångarna hade rymt. Men en fånge ropade: Skada inte dig själv, vi är alla här. Fångvaktaren letade efter ljus och kunde inte tro sina ögon. Han föll på knä inför fångarna och frågade: Vad skall jag göra för att bli frälst? De svarade: Tro på Herren Jesus, och du kommer att räddas, du och din familj.

Några minuter efter att fångvaktaren vände på radion hörde han en röst läsa från Apg. 16:27-31. Genom den versen hörde jag Jesus säga: Ge inte dig själv till döden­ – tro bara! Jag är här för att ge dig liv. Jag kommer att ge liv åt dig, din familj och din vän som är med dig!
Efter att han hört detta fick mitt liv en mening. Han berättade för sin vän om vad han hört och vännen gav också sitt hjärta till Jesus. Fångvaktaren delade också budskapet med sin familj som också valde att bli Jesu efterföljare, trots att de tidigare varit trogna anhängare till den lokala religionen.”

Tack Jesus för att du är den enda som kan ge oss frid och mening med våra liv!