2016-04-25

Succé för SAT-7 PARS nya chattrum!

Benjamin Parsa, ansvarig för tittarrelationerna hos SAT-7 PARS

SAT-7 PARS har hittat ett nytt sätt att kommunicera med sina tittare. Och gensvaret har inte låtit vänta på sig. 

Med strikta restriktioner för sociala medier i Iran, måste SAT-7 PARS hela tiden hitta säkra och innovativa sätt för att kunna ha en dialog med sina tittare. Det nya chattrummet, på en plattform som kallas för Telegram, har blivit en fullständig succé. Bara fyra dagar efter lanseringen hade man tagit emot uppskattningsvis 20 000 inlägg från tittare och fans.

Tusentals nedladdningar av Bibeln

Förutom SAT-7 PARS eget material, har man även bidrag från andra kristna källor på sin sida på Telegram. Bland annat har man gjort Bibeln tillgänglig för nedladdning.

– Vi hade över tusen nedladdningar av varje bok efter en vecka, säger Benjamin Parsa, som ansvarar för tittarrelationerna hos SAT-7 PARS. Tyvärr är tusen den maximala siffran som Telegram visar. Vi vet därför inte om 500 personer laddat ner 66 böcker separat eller 50 000 personer laddat ner hela Bibeln.

Många önskar förbön

Parsa berättar att SAT-7 PARS inte annonserat på sin tv-kanal om den nystartade sidan på Telegram, ändå var det så många som tog kontakt direkt. Många av medlemmarna där önskar förbön och vill berätta om sin tro.

– Vi har inte tillräckligt med personal som kan be för alla. Det är helt överväldigande, säger Parsa. Detta är inte ett uppföljningsprojekt längre – det är en rörelse.

Parsa berättar vidare att när han satte upp chattrummet på Telegram så spenderade han timmar med att konversera med personer som hade frågor om kristen tro.

– De första tre timmarna gav tre personer sina liv till Jesus.