2015-04-29

Skänker hopp till de drabbade i Nepal

NepalNepal är just nu ett land i chock efter jordskalvet den 25 april som uppmättes till 7.8 på richtersskalan. Flertalet räddningsinsatser är i full gång. Trots det stiger dödssiffran för varje dag som går. Tusentals hus och byggnader är totalförstörda och flera hundratals människor har blivit hemlösa. Dessutom väljer många människor att sova utomhus av rädsla för efterskalv.

NepalVad kan TWR göra för att hjälpa människorna i Nepal?
– Vi gör det vi är bäst på, nämligen att sända radio för att möta människors  andliga och känslomässiga behov, skriver Lauren Libby i sitt senaste mail som skickats till alla partnerorganisationer.

I dagarna kommer TWR att börja sända ett 15-minuters program in till de drabbade områdena i Nepal. Programmet kommer sändas via 15 olika FM stationer, en gång om dagen, sju dagar i veckan.

TWR kommer också att produceras ett entimmes-program, i fyra olika delar, med olika segment på nepaliska, hindi, bhojpuri och engelska. Programmen kommer att sändas en gång om dagen, sju dagar i veckan, över kortvåg från sändaren i Guam. På så sätt nås människor som bor närmare Mount Everest där de inte kan ta emot FM-sändningar.

Radioapparater delas ut
Dessutom vill TWR dela ut minst 5000 radioapparater i regionen för att ersätta dem som kan ha skadats eller förlorats i skalvet.

Tack för att du är med och ber för de drabbade i Nepal.