2011-07-09

Känner du Jesus?

-”Känner du Jesus Kristus?” Den frågan är utan tvivel den viktigaste frågan en människa kan få. Det är just den frågan som TWR Mellanöstern ställer till sina lyssnare via radioprogrammet med samma namn, -”Känner du Jesus Kristus?” Programmet ger både kvinnor och män en pålitlig bild om den verklige Jesus, gör honom tillgänglig för de människor som bor i Mellanöstern. Till dem som har fel kunskap om Jesus eller som inte alls vet vem Han är.

Mellanöstern består av en rik väv av kulturell och etnisk mångfald, där 90 % av landets befolkning tillhör Islam. Men idag, mer än någonsin, har människor i området börjat ifrågasätta och testa sin tro och försöker därför lära sig mer om andra religioner, inte minst kristendomen. En lyssnare skriver ”Jag är en tonåring som alltid faller i synd. Människor runt omkring mig uppmuntrar mig inte utan de säger att jag är en syndare och att det är omöjligt för mig att återvända till Herren och att förändra mig för den delen. Jag behöver återvända till Herren, sluta att synda och jag måste lära mig att be. Snälla, kan du hjälpa mig att rädda min själ?”

Den här lyssnaren är inte den enda i Mellanöstern som söker sanningen. Det finns många ungdomar som söker kunskap om Jesus och den kristna tron. Norea Sverige är idag med och stödjer kostnaden av ett program som heter Ala’s Diary, som riktar sig till ungdomar. Besök www.aladiary.com

Vill du ge en gåva och stödja radiomissionen i Mellanöstern? Klicka här!