2013-10-31

SAT-7 startar ny kanal i Nordamerika

Foto: SAT-7

Foto: SAT-7

Den tredje november startar den nya arabiskspråkiga tv-kanalen SAT-7 NORTH AMERICA sina sändningar. Först ut blir en live-show från Libanon. Värdinnan för denna show är Rita Elmounayer, ansvarig för SAT-7s arabiska kanaler, och som du också kan läsa om i en intervju i nästa Noreanytt (nr 4, 2013).  

Förutom de 15 miljoner som redan nås av SAT-7s sändningar i Mellanöstern och Nordafrika kommer nu ytterligare 5 miljoner arabisktalande människor nås i USA, Kanada och Mexiko.

Inspirationen till SAT-7 NORTH AMERICA återfinns i kanalens hjärtliga slogan: ”En röst hemifrån”, vilket syftar både på tittarnas hemspråk, men också på det bibliska budskapet från deras himmelska hemvist.

Uppstarten av den nya tv-kanalen tas emot varmt av tittare och kyrkoledare runt om i Nordamerika. En tittare i Kalifornien säger: ”Det råder ingen tvekan om att varje troende kristen vill att Kristi budskap ska nå hela jorden. För oss är detta helt sammankopplat med SAT-7, eftersom kanalen var den första som förkunnade Budskapet på det arabiska språket för arabvärlden.”

Foto: SAT-7

Foto: SAT-7

SAT-7s livesändningar har kunnat streamas på nätet i hela världen sedan flera år tillbaka. Det som nu blir nytt är att man i Nordamerika kan se programmen i sin TV istället, och med en tv-tablå som är mer anpassad för den amerikanska tidszonen. Kanalen kommer sända filmer, dokumentärer, musik, talkshows, nyhetssändningar, gudstjänster, konferenser, utbildningsprogram och speciella programblock för kvinnor och barn.

SAT-7 NORTH AMERICA blir tv-bolagets sjätte kanal, tillsammans med SAT-7 ARABIC, PARS, KIDS, PLUS och TÜRK. Genom Norea kan också du vara med och stödja SAT-7s arbete!