PROJEKT #69

SAT-7 PÅ ARABISKA

SAT-7:s arabiska kanal sänds via sattelit-tv över 21 länder i Nordafrika och Mellanöstern. Investeringen i satellitmottagare är i regionen vanligen en engångskostnad som inte följs av abonnemangsavgifter. De är ett sätt att ta del av nyheter och samhällsanalys som inte filtrerats genom det egna landets politisk- religiösa kontrollsystem. Därför är dessa mottagare mycket vanligare i denna del av världen än hos oss i Västeuropa.

SAT-7 räknar med att 95 procent av befolkningen i regionen – minst 400 miljoner människor – kan få in kanalen på sina tv-apparater.

Regionen

Nordafrika och Mellanöstern domineras av islam såväl religiöst som politiskt. De flesta områden i regionen har betraktats som muslimska sedan 700-talet. Den stora majoriteten av länder finns med på World Watch List över de femtio länder i världen där det är svårast att leva som kristen.

Men i regionen finns också flera länder med gamla kristna kyrkor, såsom Egypten, Libanon och Irak.

Kanalen

SAT-7 sänder tv dygnet runt, med variation i innehållet. Man samverkar med många lokala kyrkor av stor ekumenisk bredd – allt ifrån de gamla ortodoxa och koptiska kyrkorna till moderna kyrkor som mer påminner om svenska frikyrkor. Man riktar sig både till den kristna minoriteten i regionen och till människor där tv-programmen är den enda kontakten med den kristna kyrkan.

Få ett smakprov av programmens innehåll här.

Se SAT-7:s webbplats.

Riktad gåva

 

Ge en riktad gåva till SAT-7 genom att märka din gåva med “Projekt 69”.

BLOGGINLÄGG OM SAT-7