2012-02-08

Rami mötte Jesus

Ung man Jemen

Rami är en ung man från Jemen, tidigare inte troende, som varit offer för svåra sociala, ekonomiska och andliga förhållanden. När han var 24 år gifte han sig med flickan som han älskade djupt. Men endast ett fåtal timmar efter bröllopet förstod Rami att hans nyblivna fru hade blivit våldtagen när hon var ung. Det var hennes kusin som hade gjort det och han hade till och med gift sig med hennes äldre syster. Detta var definitivt inte vad Ramis familj hade drömt om. Efter otaliga konflikter skilde de sig.

Några år senare blev han kär igen, men det verkade som om kärleken inte var avsedd för honom. På grund av hans dåliga ekonomi ville flickans familj inte acceptera honom.

Under dessa svåra omständigheter började Rami lyssna på TWRs arabiska sändningar. Han hörde om Guds kärlek och omsorg, och om Hans mäktiga hand som helar brustna hjärtan och sår. Han började brevväxla med TWRs arabiska uppföljningspersonal och bad om ekonomisk hjälp. Personalen svarade att det inte var möjligt, men de uppmuntrade honom att söka Gud som välsignar och ger rikligt vid rätt tidpunkt och på sitt eget sätt.
Rami, som fortfarande kämpade med ”de kristnas Gud” och var osäker på om Jesus verkligen var Guds Son eller inte, hörde om Jesus genom en sändning från TWR. Han bestämde sig för att be till honom och be om ett under, så han bad: ”Käre Jesus, om du är Guds Son, och om du älskar mig och dog för mig, jag behöver din hjälp!”

Senare berättade Rami för oss att han samma dag hörde en knackning på hans dörr. Det var en av hans släktingar som ville ge honom pengar. Det fanns ingen anledning bakom denna gåva, men han var säker på att det var Jesus som sänt släktingen! Från och med den dag förändrades Ramis liv för alltid. Han tror nu på Gud allsmäktig och har accepterat Kristus som sin Frälsare. Nu vill han också hjälpa andra att möta Herren. Han brukade brottas med tunga bördor av förtvivlan, misstro, hat och hämnd, men nu är han i en säker hamn, där kärlek och förlåtelse håller honom trygg.

Detta är vad radion kan göra i sådana slutna områden som i den arabiska världen. Radion förkunnar evangeliet om Jesus Kristus och tränger in till de mest svåråtkomliga platserna och till de mest skadade själarna. Evangeliet löser, återställer och återskapar varje dag nya människor!