2012-03-07

Punktering…

MinibussEtt kristet team från Kirgizistan var för en tid sedan på en missionsresa i landet. De färdades i en minibuss genom den södra delen, ett område med många avlägsna byar. Alla i teamet hade ett brinnande hjärta för människor som bor långt ifrån övrig civilisation och det var anledningen för att de valt att resa runt i just det här området. Budskapet om Jesus berättade dem för människor genom sång och vittnesbörd.

På vägen till en av dessa byar råkade de ut för en punktering, mitt ute i ingenstans. Hela teamet gick av bussen. Några började byta däck medan andra gick och pratade med lokalbefolkningen som arbetade ute på ett fält i närheten. Teamet var noga med att ta tillvara på vare tillfälle och därför började dem dela evangeliet med arbetarna.

De fick reda på att en av arbetarna visste allt om Jesus och att han hade lärt det genom att lyssna på kristna radioprogram. För en tid sedan hade han även fått en Barnens Bibel och den läser han ur regelbundet.

Att få punktering ute i ingenstans var en fantastisk ”tillfällighet” för teamet. De berättade inte bara om Jesus utan de delade även ut litteratur till arbetarna och gav dem deras kontaktuppgifter. Detta för att teamet skulle finnas tillgängliga för arbetarna även när de åkt därifrån. Allt för att hjälpa dem att växa i sin tro.