Tips från Norea Play: Parafraspodden

29 november 2023 | Tips från Norea Play

 

Parafraspodden skapades av Rickard Sundström – predikant, bibellärare, krönikör, poddare och lovsångsledare – och är en annorlunda nischad kristen podd. Han kallar det själv för en digital andaktsbok. Hur kan en podd vara en andaktsbok tänkte jag, medan jag försökte att förstå och gick igenom poddens upplägg och innehåll. Podden innehåller tre distinkt olika kategorier med varierande längd och innehåll som tillsammans ger en helhet. 

Namnet Parafraspodden kommer från begreppet att parafrasera – en konstform som innebär att omformulera berättelser och tolka dem på ett fritt och utvidgande sätt. Det senaste avsnittet, “Fyll på”, faller inom kategorin Spoken Word. “Spoken Word” – en form av talad poesi, läses här upp med känsla, inlevelse och intensitet till stämningsfull bakgrundsmusik. Sundström utforskar längtan efter att vara nära Gud och att fylla sitt hjärta med hans närvaro. Poddarens förmåga att göra avsnittet djupt personligt och själsligt intimt är enastående. 

Förutom podcasten bidrar Sundström även med krönikor till tidningen Dagen. I kategorin “Tankar om Texten” ger han röst åt dessa skrifter och avslutar med en bön. Dessa segment erbjuder en kort, men kraftfull andakt som inbjuder lyssnaren att delta i en stund av reflektion och samhörighet. Återigen, den stillsamma och stämningsfulla bakgrundsmusiken, tillsammans med Sundströms varma och inlevelsefulla framförande, lämnar lyssnaren med en varm och eftertänksam känsla att bära med sig.

 

I “Mellansnack” tar Parafraspodden en annan vändning och erbjuder längre samtal med gäster. Här delar kristna ledare, predikanter och pastorer sina tankar och erfarenheter kring en utvald bibeltext. Dessa samtal är inte bara upplysande, utan ger en inblick i de personliga tolkningarna och reflektionerna av Bibelns ord från dessa gäster.

Rickard Sundströms engagemang för att dela med sig av sin tro och sina insikter har resulterat i en podd som är både tankeväckande och själstillfredsställande. Vare sig det är genom de djupa, personliga insikterna i “Spoken Word”, de hjärtliga och reflekterande stunderna i “Tankar om Texten”, eller de givande samtalen i “Mellansnack”, erbjuder Parafraspodden en lite annorlunda plattform för tillväxt och personlig reflektion. Den här podden är inte bara en källa till andlig näring; den är en öppen inbjudan till en gemenskap där tro, hopp och kärlek står i centrum. För den som söker en djupare förståelse av sin tro eller bara en stund av andlig ro i en alltmer hektisk värld, är Parafraspodden att rekommendera. Du finner Parafraspodden på Norea Play.

Sök efter kategori