På Jesu sida i kriget

15 mars 2022 | TWR, Ukraina, Vittnesbörd

Internflyktingar i Ukraina får ett mål mat efter gudstjänsten i en kyrka. Att ordna detta är en av uppgifterna som TWR:s medarbetare har tagit på sig under kriget. Foto från TWR Ukraina.

Kriget i Ukraina har hållit på en tid nu och det är fruktansvärda bilder vi får se och berättelser vi får höra. Enligt våra senaste rapporter är i alla fall alla TWR:s medarbetare i Ukraina vid liv. Några av dem har flytt landet medan andra finns kvar och bistår totalförsvaret, bland annat genom att gräva skyttegravar, frakta förnödenheter och planera flyktvägar för grupper av flyktingar.

Två veckor in i kriget skrev TWR:s ledare i Ukraina, vars namn vi utelämnar av säkerhetsskäl:

“Om Gud vill, om vi i hans nåd överlever, kommer jag att behöva förklara för mitt barnbarn vad som hänt här. När hon förstår att det varit krig kommer hon att fråga mig vilken sida jag var på. Det blir svårt för mig att förklara vad det innebär att vara på Jesu sida.

Att vara på Jesu sida innebär att vara med hans folk. Jesus kom till sitt folk, han bodde bland dem, åt med dem, helade dem, uppväckte de döda. De var inte lydiga, precis som vi ukrainare inte har varit lydiga. De var materialistiska. Mina ukrainska bröder svär svavelosande eder. Jag tycker inte om det, men jag älskar dem och jag är bland mitt folk. Jag skall ärligt kunna säga till mitt barnbarn att jag inte flydde. Jag är beredd att dö med Ukrainarna.

Min kallelse som pastor är att bringa frälsning till de förlorade. Det är vad Bibeln säger och folk som lyssnar till mig måste förstå. Vi är dödsdömda. Vi har blivit dömda. Vi ska dödas. Jag är inte rädd för döden. Jag vet att livet inte tar slut med döden. Mitt liv är tryggt i Jesus, men så länge jag gräver skyttegravar och släpar stockar kan jag berätta för karlarna jag arbetar med om Jesus. Jag kan berätta för de icke-kristna hur de fortfarande kan be till Gud ända in i den sista stunden, när bomberna detonerar. Så att de kan ropa på Gud som frälser.

Jag har frid och ro i mitt hjärta. Jesus har skänkt mig det. Jag älskar Jesus! Jag vet att han har allt i sin hand, men i dag har han satt mig på den här platsen bland mitt folk. Så att jag ska kunna be för dem, vittna för dem och tjäna dem. Precis som Jesus gjorde. Jag förstår vad det innebär att vara på Jesu sida i det här kriget!”

Norea stöder sedan flera år programserien Women of Hope i Ukraina. Läs om det här.

 

Sök efter kategori