2017-10-30

På flykt till och från Iran

Foto: TWR. Personen på bilden är inte samma som i texten.


Iran, ett stängt land med strängt muslimskt politiskt ledarskap. Iran har tagit emot upp till tre miljoner flyktingar från Afghanistan under flera decennier. Många av dessa flyr vidare till Turkiet och vidare mot Europa, liksom iranier som utsätts för svårigheter i hemlandet. En ung iransk kvinna berättar om sitt möte med evangeliet i Turkiet:

Jag vet inte hur jag ska börja min berättelse, eftersom den är mycket smärtsam. Tidigare har jag inte velat berätta om mina upplevelser, men efter att jag blev frälst och Gud helade mina känslomässiga sår, blev jag uppmuntrad av en vän att dela min berättelse.

När jag var tretton år gammal skiljde sig mina föräldrar och min pappa flyttade. Sedan den dagen har jag aldrig träffat honom och vet inte ens om han lever. Det var en svår tid, speciellt för min mamma, som var tvungen att arbeta mycket hårt för att försörja oss. Hon tjänade inte tillräckligt för att betala hyra och fylla våra grundläggande behov, vilket ledde till att hon gifte sig med en betydligt äldre man.
Han var en mycket argsint och hårdhänt man, som behandlade oss fruktansvärt och utnyttjade mig sexuellt. Han hotade mig med att han skulle döda mig och min mamma om jag berättade för någon. Under fyra år fick jag stå ut med hans övergrepp tills jag bestämde mig för att rymma iväg hemifrån. Jag tog mig till Turkiet där jag kom i kontakt med en kristen radioproducent. Under denna tid var jag gravid och planerade för abort. Men hon uppmuntrade mig att inte göra det och presenterade evangeliet för mig.

Genom Guds nåd är jag idag helad och har hittat ett arbete så att jag kan försörja min son. Jag hoppas att min berättelse ska ge hopp till många, och jag ser fram emot att hjälpa andra som varit med om liknande händelser.

Gud välsigne dig!

Källa: TWR

(Publicerad i iFokus nr7, 2017)