2017-11-06

Nytt material från Alpha

http://sverige.alpha.org/watch/

Nu finns möjligheten att komplettera det traditionella föredraget med filmer i Alphakvällarnas olika ämnen. Ett utmärkt redskap för att ta med kursdeltagarna på en spännande upptäcktsresa i kristen tro.

Vår vision här på Norea är att sprida evangeliet genom mediemission, men lyckligtvis är vi inte ensamma om detta. Därför vill vi lyfta Alphas nya satsning med undervisningsmaterial och handledning med hjälp av videofilmer.
    Alpha är en kurs som finns över hela världen, där grunderna i den kristna tron utforskas på ett öppet, vänskapligt och informativt sätt. Varje kurstillfälle fokuserar på olika frågor kring tron och är upplagt för att skapa samtal.
    De första avsnitten i grundserien och ungdomsserien ligger ute på Alphas hemsida och hela serierna får ni tillgång till – helt gratis – när ni registrerar er alphakurs.

I kombination med detta vill vi även slå ett slag för vår egen serie På trons väg med Dan Sarkar som även den vänder sig till sökande, nyfikna och personer som är nya i den kristna tron.
Så som det var tänkt – Om Gud, livet och kristen tro, och tar upp ämnena: Vad handlar kristen tro egentligen om? Var kommer ondskan ifrån? Vem är Jesus och varför är han så viktig?
    Dan ger på ett enkelt och inspirerande sätt svar på dessa och många andra frågor, och tar samtidigt med dig på en upptäcktsfärd genom Bibeln – från skapelseberättelsen till visionen om den nya skapelsen.
Också denna får ni tillgång till helt gratis.