2011-07-28

Nytt hopp i Kristus

Kvinna i Nepal”Hej, jag heter Srijana och bor i Nepal. Jag föddes in i en kristen familj och båda mina föräldrar är väldigt hängivna till Kristus, men det har inte hjälpt mig i min tro. Ända sedan jag var barn har jag inte tyckt om att gå till kyrkan. Jag gillar att göra saker på mitt eget sätt. Trots alla ansträngningar som mina föräldrar har gjort för att dela Bibelns budskap med mig har jag aldrig varit intresserad. Jag accepterade aldrig Kristus i mitt hjärta och tillslut gav nästan min familj upp.

Men så en dag när jag lyssnade på radion, sändes Women of Hope. Omedelbart blev jag förälskad i programmet. Jag började lyssna regelbundet och lärde mig många positiva saker, speciellt i ett program. Det handlade om ”råd för en nygift brud” och där fick jag lära mig om vikten av att hantera ilska, ha en kärleksfull attityd och kunna förlåta min man. Jag började också förstå skillnaden mellan manliga och kvinnliga behov. Jag började tillämpa de saker som jag lärt mig genom programmet för att bibehålla ett friskt och lyckligt äktenskap.

Genom att vara en trogen lyssnare till Women of Hope har mitt intresse för kristendomen ökat. Just nu sitter jag som ledare för en kvinnogrupp i min församling.  Jag känner en stor tacksamhet till Gud och till TWR-Nepal, som förändrat mitt liv och välsignade mitt äktenskap. Jag kommer fortsätta att lyssna på TWR:s program och ber om Guds välsignelse över er.”

Srijana är nu en av många unga ledare i kyrkan i Nepal. En kyrka som växt genom att människor lyssnat till Evangeliet via radio. Srijana växte från att vara en lyssnare till att anta en ledarroll i sin församling, för att föra andra människor till Kristus. Prisa och tacka Herren för vad han gör i många unga nepalesiskas liv. Tack för att han för människor till sig genom TWR:s arbete där.