Att göra en resa genom Bibeln är något helt fantastiskt! I den här programserien, som omfattar 1245 halvtimmesprogram tar du dig igenom Bibeln från pärm till pärm. Det går när som helst att hoppa på resan och när Uppenbarelsebokens sista kapitel är läst

Vad handlar kristen tro om? Var kommer ondskan ifrån? Vem är Jesus och varför är han så viktig? På ett pedagogiskt och inspirerande sätt ger Dan Sarkar svar på dessa frågor, och tar samtidigt med dig på en upptäcktsfärd genom Bibeln.

blank

Till vem skulle vi gå? Programserien vänder sig till dig som är nyfiken på och den kristna tron och hur den skiljer sig från andra trosuppfattningar.

blank

Växande tro med Per-Eive Berndtsson. Programserien vänder sig till dig som är ny i den kristna tron och vill veta mer. Du är älskad av Gud och utvald av honom! När du tagit emot Jesus i ditt liv börjar en spännande förvandlingsprocess.

blank

Korsmärkt tro med Agne Norlander. Korset är kristendomens centrala symbol. Genom Jesu död och uppståndelse blev människan försonad med Gud. Men vad innebär detta egentligen?

blank

Gilla Jesus är en serie i fem korta animerade filmer där Jesus presenteras så som vi kan tänka oss att hans lärjunge Petrus uppfattade honom.

blank

Tänk att ha fått vara med vid de avgörande ögonblicken i de bibliska berättelserna inträffade. Hur reagerade människorna som faktiskt var där? Spekulation, funderingar och tankar på biblisk grund.

blank

I Hannas Café delar en mängd kvinnor med sig av olika livssituationer som drabbat dem. Det gemensamma för alla är upplevelsen av hur Gud mitt i all hopplöshet, grep in och gjorde det trasiga helt. Serien omfattar 50 program och varje program är cirka 30 minuter långt.

blank

Ögonblick med Gud är en programserie med 270 korta andakter som kan fungera som en hjälp att förstå mer om Guds kärlek. Oavsett om du har hittat regelbundenhet i att ta tid för Gud eller om du fortfarande kämpar kan det här programmet hjälpa dig att ta

blank

Psaltaren har varit en tillgång för människor i alla tider. Särskilt i tider av sorg och bekymmer finns det uttryck för det mesta av mänskliga djup i Psaltaren. Men det slutar inte där. Psaltaren visar också vart vi kan vända oss i våra bekymmer – till

blank

Vandra i den trädgård som är ditt hjärta och fundera tillsammans med Maggan på var du finner vila och var din trädgård kan behöva ansas eller pysslas om. Maggan Johansson är diakon och mediemissionär för Norea Sverige.

blank

Talenterna Liknelsen är hämtad ur Bibel, Matteus 25: 14-30

blank

Försoningen, ett teologiskt huvudtema för den kristna tron, presenteras i denna film.

blank

Bibelfilmer gjorda av den mycket lilla kristna minoriteten i Uzbekistan, ett område där Norea Sverige sänder kristen radio. Filmerna kopplar Uzbekisk kultur och historia till Bibliska berättelser.

blank

Se vår översiktsvideo om Gamla testamentet, även kallad den hebreiska bibeln eller TaNaK. Videon tydliggör bokens litterära struktur och tankegångar.

blank

Vi vill hjälpa människor att upptäcka Bibeln som en sammanhängande berättelse som leder fram till Jesus.

blank

I Re:formera Podden tar prästen och inspiratören Magnus Persson med dig i spännande möten och samtal med olika gäster från hela kyrkans värld. Tillsammmans med sina gäster tänker Magnus högt och gör olika spaningar när de tar sig an ämnen som berör kyrka, tro och teologi.

blank

BibleProject vill med sin Adventsserie inspirera enskilda personer, smågrupper och familjer att fira advent, Jesus ankomst.

blank

Lumo-projektet är det kronologiska filmandet av Matteus, Markus, Lukas och Johannes. Filmerna är producerade av Big Book media och i partnerskap med Toy Gun Film

blank

Första delen i en serie i fem delar om Lukasevangeliet. Vi utforskar de otroliga händelserna kring Jesus födelse. De enkla förhållanden som hans familj levde under och deras låga status i det israeliska samhället blir en försmak av Jesus uppochnedvända rike.

blank

Se vår översiktsvideo om Nya testamentet. Videon förklarar Nya testamentets litterära struktur och hur berättelsen som påbörjades i den hebreiska Skriften fortsätter.

blank

Gudason är ELUs serie filmer där du får följa med och undersöka Matteus ögonvittnesskildring av personen Jesus från Nasaret. Vem var den här mannen egentligen? Kan man lita på texterna om honom, och vad innebär det om han som kallades Guds son verkligen var det?

blank

Tomas Philipson och Maria Blåberg sjunger en sång, oftast nyskriven, och delar tankar.

blank

En podd om kristen apologetik med Apologias medarbetare och andra gäster.

blank

Upptäck Bibelns budskap, design och hur allt pekar på Jesus. Bibeln innehåller ett outtömligt djupt som vi älskar att utforska.

blank

På trons väg
– Material för hemgrupper! Har ni hemgrupper i er församling? Behöver ni inspirerande material, som kan bidra till givande samtal i grupperna? Då ska ni använda er av På trons väg – vårt koncept med illustrerade undervisningsserier.

blank

I Markusevangeliet berättas bland annat om: – Att himlen delade sig när Jesus döptes och att förlåten i templet delade sig när han dog – Att Guds rike tillhör sådana som barnen

blank

I Johannesevangeliet berättas bland annat om: - Kvinnan som Jesus inte kastade sten på - Sju tecken som Jesus utför - Jesu död och uppståndelse

blank

I Lukasevangeliet berättas bland annat om: - Jesu födelse i Betlehem - Liknelsen om kvinnan med de tio mynten - Jesu död och uppståndelse

blank

I Matteusevangeliet berättas bland annat om: - De vise männen - Bergspredikan - Jesu död och uppståndelse

blank

TWR Women of Hope är ett internationellt nätverk med radioprogram, bönegrupper, bönekalender med mera särskilt riktade till kvinnor. 

blank

Bibelskola med Håkan och Victor Sunnliden.

blank

Håkan Sunnliden undervisar om Gamla testamentet.

blank

Håkan Sunnliden undervisar om Nya testamentet.

blank

Håkan Sunnliden undervisar i kyrkohistoria.

blank

Håkan Sunnliden undervisar i dogmatik.

blank

Håkan och Victor Sunnliden undervisar i homiletik.

blank

Håkan och Victor Sunnliden undervisar inom ramen för Bibelskola online.

blank

En djupdykning i Herrens bön i poddformat.

blank

Bo Westergaard, präst i Svenska kyrkan, intervjuar gäster om den yttersta tiden.

blank

Insidan är full av god bibelundervisning, spännande reportage, artiklar om relevanta och viktiga ämnen utifrån Bibeln och det kristna livet, svåra frågor, intressanta intervjuer, bok- och musiktips, andakter m.m. Allt med fokus på ungdomar.

blank

En andakt från Löftadalens pastorat varje fredag.

blank

En podcast med gäster som jobbar med och älskar Bibeln.

blank

Missionspodden är en samling berättelser om Ljus i Östers hjältar på missionsfältet.

blank

En podd med barns frågor om den kristna tron.

blank

Intervjuer om Gud med kända svenskar.

blank

En podcast om svensk frikyrkohistoria.

blank

Jesus och den lame mannen

blank

Rickard Sundström berättar bibelberättelser som om de hade utspelat sig i nutid.

blank

Liknelsen om det förlorade fåret.

blank

Kortfilm om när Jesus stillar en storm.

blank

Välkommen till Sverige består äv ett antal ljudprogram som introducerar svenskt samhälle, svensk kultur och kristen tro för den som kommit hit från en annan kultur för att bo här.

blank

Vandra i den trädgård som är ditt hjärta och fundera tillsammans med Maggan på var du finner vila och var din trädgård kan behöva ansas eller pysslas om. Maggan Johansson är diakon och mediemissionär för Norea Sverige.

blank

Medlemmarna i Svenska Kyrkans Ungas Tro- & Identitetsgrupp samtal om Bibeln och tron.

blank

Kristna politiker av olika politisk inriktning talar om politik utifrån sin tro.

blank

En kristen livsstilspodd för dig som är singel och inte har gett upp drömmen om en livspartner ur församlingen.

blank

Grundläggande frågor om kristen tro ges raka och någorlunda kortfattade svar.

blank

En podd om tro, mirakler och omvälvande livshistorier.

blank

Sker mirakler idag, och går de i så fall att dokumentera?

blank

Skapelse, lustgård och syndaflod enligt Tore Jungerstam.

blank

Harmonierar Bibelns flodberättelse med dokumenthypotesen?

blank

Tore granskar "Dokumenthypotesen" – en vanlig teologisk hypotes om tillkomsten av Bibelns berättelser om urhistorien.

blank

Tore låter en analys av de hebreiska orden styra hans förståelse av Bibelns skapelseberättelse.

blank

Eleonora Lahti delar händelser och tankar i sitt liv som sångerska, högstadielärare, mamma och medmänniska.

blank

Bibeltexter prövas mot arkeologiska fynd.

blank

Khirbet Qeiyafa är en arkeologisk sensation som utmanar den historievetenskapliga synen på kung Davids rike.

blank

Hur harmonierar Kungaböckerna med Assyriska och Babyloniska inskriptioner?

blank

Tore sprider arkeologiskt ljus över tiden från patriarkberättelserna till Israels etablering i Kanaan efter ökenvandringen.

blank

Intervjupodd från Syskonbandet – kristna synskadades förening.

blank

Hur ska vi förhålla oss till Gamla testamentets tal om krig och dödande i Guds namn?

blank

I mästarens fotspår är en bibelskola på distans från 2017.

blank

Podd med Kristoffer Lignell och Tobias Elof Hadin om mycket som rör tro och teologi. Och liturgi.

blank

Ett intresserat samtal om kyrka, ledarskap, tro och innovation.

blank

Podcast där sångaren och låtskrivaren Elin Gårdestig intervjuar kända och okända låtskrivare som delar med sig av sina erfarenheter, både av att skriva låtar och att göra det i en kristen kontext.

blank

Inläsningar av Carl Olof Rosenius bok "Husandakt".

blank

Varför missionerar vi, och vad innebär det egentligen?

blank

Vi vill genom dessa teman hjälpa människor att upptäcka Bibeln som en sammanhängande berättelse som leder fram till Jesus.

blank

Vad är den ursprungliga betydelsen av ”ande” i Bibeln? Vad innebär det att Guds Ande är personligt närvarande i hela skapelsen? Ytterst sett blev Guds Ande uppenbarad genom Jesus och sänd till hans efterföljare, för att förvandla deras liv och komma med den nya skapelsen genom de

blank

Vad säger Bibeln egentligen om himlen, och hur relaterar himlen till jorden? Vi ser att det bibliska perspektivet är att de är tänkta att överlappa varandra, och att Jesus håller på att förena dem en gång för alla.

blank

En podd om livet med Jesus. Värdarna heter Mickis och Hanna.

blank

En podcast om kommande söndags bibeltexter enligt kyrkoåret.

blank

Sänd samtalet, är samtalspodden som möter spännande människor och samtalar om spännande ämnen, från ett ekumeniskt öppet perspektiv.

blank

30 avsnitt av bibelmeditationer utifrån ignatiansk tradition.

blank

En podcast om att dela tron med fler i vår tid.

blank

En podd om vem Gud är och om hur det är att leva som troende. Vi lyssnar till samtal mellan Lunds stifts biskop Johan Tyrberg och inbjudna gäster.

blank

I "Martinson Möter" sätter sig evangelisten Mattias ner med olika spännande och tongivande gäster och samtalar avslappnat om tro, liv, passioner, och brottningskamper. Det är lika nära till allvar som till skratt och det dyker garanterat upp en och annan överraskning.

blank

Samtal om tro mellan apologeter och antiapologeter.

blank

BibleProject går igenom centrala kristna begrepp och visar hur de behandlas i Bibeln.

blank

Vad är treenigheten och är den verkligen en biblisk lära?

blank

Att leva som kristen – om kyrka, bön, lovsång och att hantera tvivel.

blank

En serie om Bibelns tillkomst och trovärdighet.

blank

En serie korta program om vad kristen tro är och framför allt om varför den är trovärdig.

blank

Fyra programserier från Logia som introducerar kristen tro.

blank

Podcast från Församlingsfakulteten i Göteborg, med teologiskt innehåll.

blank

En kommunikatör och tre präster från Ulricehamn samtalar om teologi, tro och kyrka.