Att göra en resa genom Bibeln är något helt fantastiskt! I den här programserien, som omfattar 1245 halvtimmesprogram tar du dig igenom Bibeln från pärm till pärm. Det går när som helst att hoppa på resan och när Uppenbarelsebokens sista kapitel är läst

Vad handlar kristen tro om? Var kommer ondskan ifrån? Vem är Jesus och varför är han så viktig? På ett pedagogiskt och inspirerande sätt ger Dan Sarkar svar på dessa frågor, och tar samtidigt med dig på en upptäcktsfärd genom Bibeln.

Till vem skulle vi gå? Programserien vänder sig till dig som är nyfiken på och den kristna tron och hur den skiljer sig från andra trosuppfattningar.

Växande tro med Per-Eive Berndtsson. Programserien vänder sig till dig som är ny i den kristna tron och vill veta mer. Du är älskad av Gud och utvald av honom! När du tagit emot Jesus i ditt liv börjar en spännande förvandlingsprocess.

Korsmärkt tro med Agne Norlander. Korset är kristendomens centrala symbol. Genom Jesu död och uppståndelse blev människan försonad med Gud. Men vad innebär detta egentligen?

Gilla Jesus är en serie i fem korta animerade filmer där Jesus presenteras så som vi kan tänka oss att hans lärjunge Petrus uppfattade honom.

Tänk att ha fått vara med vid de avgörande ögonblicken i de bibliska berättelserna inträffade. Hur reagerade människorna som faktiskt var där? Spekulation, funderingar och tankar på biblisk grund.

I Hannas Café delar en mängd kvinnor med sig av olika livssituationer som drabbat dem. Det gemensamma för alla är upplevelsen av hur Gud mitt i all hopplöshet, grep in och gjorde det trasiga helt. Serien omfattar 50 program och varje program är cirka 30 minuter långt.

Ögonblick med Gud är en programserie med 270 korta andakter som kan fungera som en hjälp att förstå mer om Guds kärlek. Oavsett om du har hittat regelbundenhet i att ta tid för Gud eller om du fortfarande kämpar kan det här programmet hjälpa dig att ta

Psaltaren har varit en tillgång för människor i alla tider. Särskilt i tider av sorg och bekymmer finns det uttryck för det mesta av mänskliga djup i Psaltaren. Men det slutar inte där. Psaltaren visar också vart vi kan vända oss i våra bekymmer – till

Talenterna Liknelsen är hämtad ur Bibel, Matteus 25: 14-30

Försoningen, ett teologiskt huvudtema för den kristna tron, presenteras i denna film.

Bibelfilmer gjorda av den mycket lilla kristna minoriteten i Uzbekistan, ett område där Norea Sverige sänder kristen radio. Filmerna kopplar Uzbekisk kultur och historia till Bibliska berättelser.

Se vår översiktsvideo om Gamla testamentet, även kallad den hebreiska bibeln eller TaNaK. Videon tydliggör bokens litterära struktur och tankegångar.

Vi vill hjälpa människor att upptäcka Bibeln som en sammanhängande berättelse som leder fram till Jesus.

I Re:formera Podden tar prästen och inspiratören Magnus Persson med dig i spännande möten och samtal med olika gäster från hela kyrkans värld. Tillsammmans med sina gäster tänker Magnus högt och gör olika spaningar när de tar sig an ämnen som berör kyrka, tro och teologi.

BibleProject vill med sin Adventsserie inspirera enskilda personer, smågrupper och familjer att fira advent, Jesus ankomst.

Lumo-projektet är det kronologiska filmandet av Matteus, Markus, Lukas och Johannes. Filmerna är producerade av Big Book media och i partnerskap med Toy Gun Film

Första delen i en serie i fem delar om Lukasevangeliet. Vi utforskar de otroliga händelserna kring Jesus födelse. De enkla förhållanden som hans familj levde under och deras låga status i det israeliska samhället blir en försmak av Jesus uppochnedvända rike.

Se vår översiktsvideo om Nya testamentet. Videon förklarar Nya testamentets litterära struktur och hur berättelsen som påbörjades i den hebreiska Skriften fortsätter.

Gudason är ELUs serie filmer där du får följa med och undersöka Matteus ögonvittnesskildring av personen Jesus från Nasaret. Vem var den här mannen egentligen? Kan man lita på texterna om honom, och vad innebär det om han som kallades Guds son verkligen var det?

Tomas Philipson och Maria Blåberg sjunger en sång, oftast nyskriven, och delar tankar.

En podd om kristen apologetik med Apologias medarbetare och andra gäster.

Upptäck Bibelns budskap, design och hur allt pekar på Jesus. Bibeln innehåller ett outtömligt djupt som vi älskar att utforska.

På trons väg
– Material för hemgrupper! Har ni hemgrupper i er församling? Behöver ni inspirerande material, som kan bidra till givande samtal i grupperna? Då ska ni använda er av På trons väg – vårt koncept med illustrerade undervisningsserier.

I Johannesevangeliet berättas bland annat om: - Kvinnan som Jesus inte kastade sten på - Sju tecken som Jesus utför - Jesu död och uppståndelse

I Markusevangeliet berättas bland annat om: - Att himlen delade sig när Jesus döptes och att förlåten i templet delade sig när han dog - Att Guds rike tillhör sådana som barnen - Jesu död och uppståndelse

I Lukasevangeliet berättas bland annat om: - Jesu födelse i Betlehem - Liknelsen om kvinnan med de tio mynten - Jesu död och uppståndelse

I Matteusevangeliet berättas bland annat om: - De vise männen - Bergspredikan - Jesu död och uppståndelse

TWR Women of Hope är ett internationellt nätverk med radioprogram, bönegrupper, bönekalender med mera särskilt riktade till kvinnor. 

Bibelskola med Håkan och Victor Sunnliden.

Håkan Sunnliden undervisar om Gamla testamentet.

Håkan Sunnliden undervisar om Nya testamentet.

Håkan Sunnliden undervisar i kyrkohistoria.

Håkan Sunnliden undervisar i dogmatik.

Håkan och Victor Sunnliden undervisar i homiletik.

Håkan och Victor Sunnliden undervisar inom ramen för Bibelskola online.

En djupdykning i Herrens bön i poddformat.

Bo Westergaard, präst i Svenska kyrkan, intervjuar gäster om den yttersta tiden.

Insidan är full av god bibelundervisning, spännande reportage, artiklar om relevanta och viktiga ämnen utifrån Bibeln och det kristna livet, svåra frågor, intressanta intervjuer, bok- och musiktips, andakter m.m. Allt med fokus på ungdomar.

En andakt från Löftadalens pastorat varje fredag.

En podcast med gäster som jobbar med och älskar Bibeln.

Missionspodden är en samling berättelser om Ljus i Östers hjältar på missionsfältet.

En podd med barns frågor om den kristna tron.

Intervjuer om Gud med kända svenskar.

En podcast om svensk frikyrkohistoria.

Jesus och den lame mannen

Rickard Sundström berättar bibelberättelser som om de hade utspelat sig i nutid.

Liknelsen om det förlorade fåret.

Kortfilm om när Jesus stillar en storm.

Vandra i den trädgård som är ditt hjärta och fundera tillsammans med Maggan på var du finner vila och var din trädgård kan behöva ansas eller pysslas om. Maggan Johansson är diakon och mediemissionär för Norea Sverige.

Medlemmarna i Svenska Kyrkans Ungas Tro- & Identitetsgrupp samtal om Bibeln och tron.

Kristna politiker av olika politisk inriktning talar om politik utifrån sin tro.

En kristen livsstilspodd för dig som är singel och inte har gett upp drömmen om en livspartner ur församlingen.

Grundläggande frågor om kristen tro ges raka och någorlunda kortfattade svar.

En podd om tro, mirakler och omvälvande livshistorier.

Sker mirakler idag, och går de i så fall att dokumentera?

Skapelse, lustgård och syndaflod enligt Tore Jungerstam.

Harmonierar Bibelns flodberättelse med dokumenthypotesen?

Tore granskar "Dokumenthypotesen" – en vanlig teologisk hypotes om tillkomsten av Bibelns berättelser om urhistorien.

Tore låter en analys av de hebreiska orden styra hans förståelse av Bibelns skapelseberättelse.

Eleonora Lahti delar händelser och tankar i sitt liv som sångerska, högstadielärare, mamma och medmänniska.

Bibeltexter prövas mot arkeologiska fynd.

Khirbet Qeiyafa är en arkeologisk sensation som utmanar den historievetenskapliga synen på kung Davids rike.

Hur harmonierar Kungaböckerna med Assyriska och Babyloniska inskriptioner?

Tore sprider arkeologiskt ljus över tiden från patriarkberättelserna till Israels etablering i Kanaan efter ökenvandringen.

Människor i S:ta Clara Kyrka i Stockholm delar sina livsberättelser.

Intervjupodd från Syskonbandet – kristna synskadades förening.

Hur ska vi förhålla oss till Gamla testamentets tal om krig och dödande i Guds namn?

I mästarens fotspår är en bibelskola på distans från 2017.