PROJEKT #52

WOMEN OF HOPE I NORDKAUKASIEN

 

 

Regionen

Nordkaukasien ligger i södra delen av den europeiska delen av Ryssland, i ett område som efter Sovjetunionens sönderfall präglats av oro. Regionen består bland annat av flera autonoma ryska stater, inklusive oroshärdar som Tjetjenien och Dagestan. I de västra delarna av regionen är den rysk-ortodoxa kyrkan och ateism de största trossystemen. I öster dominerar islam. I mitten är det jämnare fördelat. I en del områden fortlever dessutom lokala stamreligioner.

Klansamhällen, med dominanta familjeöverhuvuden och mycket svag status för kvinnor, utgör verkligheten för många av invånarna.

Programmet

Women of Hope är ett program som vi stöder på flera språk. Målgruppen är i första hand kvinnor och innehållet varierar från vardagsbestyr och hem och familj till kristen livsstil och goda etiska val. Tanken är att programmet skall vara anpassat för den region och den språkgrupp där det sänds.

Nordkaukasien är det senaste området som vi har börjat stödja program i, och vi har varit med från början. Det första programmet sändes 8 oktober 2020.

Women of Hope i Nordkaukasien riktar särskilt in sig på muslimska kvinnor. Man släpper ett nytt avsnitt i veckan, som sänds på FM-radio tre gånger: torsdag, lördag och söndag. Programmen släpps också via sociala medier där de kompletteras med sidomaterial.

Några vittnesbörd om omvändelser har börjat komma in. Dessutom flera önskemål om Nya testamenten från muslimska lyssnare.

Få ett smakprov av programmet här.

Se Trans World Radios webbplats.

 

Ge en riktad gåva till detta projekt genom att märka din gåva med ’52’.

BLOGGINLÄGG OM DEN RYSKTALANDE VÄRLDEN