2012-09-11

Lyssnare från Nepal delar sin berättelse

women filling watar in natural tapUnder den senare delen av förra året hade TWRs Projekt Hanna koordinator i Nepal möjlighet att besöka troende, lyssnare och kyrkoledare från olika kyrkor. Sarita är en av alla lyssnare som tagit del av den Nepalesiska versionen av Women of Hope – Nari Asha.

“Mitt namn är Sarita och jag bor i distriktet Jhapa i Nepal. För sju år sedan gifte jag mig. Vi försökte direkt få barn men jag blev inte gravid. Min man blev väldigt ledsen på grund av detta. När vi hade varit gifta i tre år blev jag äntligen gravid och födde senare min dotter. Men min man var fortfarande inte nöjd och glad eftersom det inte blev en son. Han blev ännu mer deprimerad och ledsen och hans humör påverkade mig också. Sakta började han ignorera mig. Tillslut lämnade han mig för en annan kvinna… De bor långt härifrån men denna situation gjorde väldigt ont i mig. Under den jobbiga perioden stötte jag på TWRs radioprogram för kvinnor som heter Nari Asha här i Nepal. Jag blev så uppmuntrad och exalterad efter att ha lyssnar på programmen! Trots att jag fortfarande var sårad av min mans handlingar fick jag ändå klart för mig att Gud aldrig skulle lämna mig, sluta älska mig, sluta ha omsorg om mig eller överge mig. Genom dessa program, gjorde av kvinnor för kvinnor, fick jag veta det verkliga syftet med mitt liv!

Min dotter är nu fyra år gammal. Trots att jag är singelmamma så är jag mycket glad! Jag tackar Gud för att Han leder oss in på Hans väg! Jag tackar också Gud för TWR i Nepal och teamet som producerar de helt underbara programmen Nari Asha!”

Var med och be för våra lyssnare, att de ska fortsätta att bli välsignade både på ett konkret och praktiskt sätt men också andligt genom Nari Asha!