2018-05-28

Livsavgörande förändringar

Foto: TWR

Under åren har vår internationella samarbetspartner TWR fått in många berättelser om hur deras radiosändningar förändrat människors liv. Máté, en ungrare boende i Tyskland delar med sig av sin historia:

    ”Era program räddade mig när jag bestämt mig för att ta mitt liv. I juli 1999 arresterades jag på felaktiga grunder på gränsen mellan Ungern och Österrike och fördes därifrån till Tyskland.
    Jag led mycket i fängelset, långt från mitt hemland och mina föräldrar, bland främmande människor vars språk jag inte förstod. De kastade mig i en cell utan ljus. Helt ensam. Jag tillbringade sex månader där. Alla skrek åt mig. Alla ville ha mig dömd. Jag visste inte vad jag skulle göra.
    Under denna plågsamma tid fick jag en liten radiomottagare. En söndagskväll hörde jag plötsligt några ord på ungerska och fick höra ert budskap i sändningen. Jag hoppade nästan av glädje. Efterföljande dag var jag redo och väntade på att sändningen skulle börja. Sedan var jag som ett barn som räknade ner timmarna varenda dag till programmet skulle sändas igen.
    Jag tackar Gud för att självmordstankarna blev allt svagare ju längre tiden gick. Under flera år hade jag undvikit Gud och Jesus, precis som många andra unga gör nuförtiden. Jag är säker på att om jag inte kommit till just denna cell hade jag aldrig blivit upplyst. Jag har lyssnat på era program med full uppmärksamhet och de har hjälpt mig att förstå saker som jag aldrig hade tänkt på förut. Jag har lärt mig att Jesus, Gud och Bibeln inte är några sagor.
    Jesus höll mig i handen och gav mig styrka att uthärda en fruktansvärd tid i mitt liv. Sedan den kvällen har jag lyssnat på era program varje dag. Må Gud välsigna er rikt.”

Under 2018 stödjer vi TWR och deras radiosändningar runt om i världen med cirka 500 000 kronor. Genom en gåva får du vara med och bidra till livsavgörande förändringar, likt den för Máté.
Stort tack för din gåva!

Henrik Hertzman
(Publicerad i iFokus nr4, 2018)