2011-11-14

Låt barnen komma!

Barn i KambodjaTeamet inom TWR Kambodja, som jobbar med att nå barn med evangeliet, åkte nyligen på en studieresa där de besökte många byar runt om i Kambodja.

Det hela började med att en lokal präst skickade en förfrågan till teamet där han bjöd in dem till att besöka barnen i hans by.  Denna pastor har ansvar för 7 församlingar och barnen som deltar i dessa kyrkor har precis börjat lyssna på programmet Happy Children’s Garden (Glada barns trädgård). När teamet anlände till en av byarna stod där över 200 barn och väntade ivrigt på dem. Det var en utmaning att hitta sittplatser till alla, men de lyckades.

Det var verkligen en välsignelse att där var så många barn. Merparten av grundskolan hade fått ledigt halva dagen för att få vara med när TWR Kambodjas personal kom på besök. Även fem lärare från skolan var med under dagen och hjälpte till.

Barnen sjöng sånger, lärde sig bibelverser och lyssnade på Bibelns berättelser. Barnen tyckte speciellt om att sjunga en sång med rörelser som lärde dem att ta hand om sin hygien.

Det var verkligen en höjdpunkt för barnen att de fick träffa teamet som producerar Happy Children’s Garden. En av lyssnarna till programmet utryckte sin glädje över programmet så här:

”Jag älskar det här programmet. Det hjälper mig att lära mig mer om Jesus och hans kärlek. Jag är så glad över att kunna höra berättelser från Bibeln och få lektioner i hälsa. Jag har lärt mig mycket om olika sorters näringsrik mat och hur jag tar han om min hygien. Jag har redan börjat tillämpa det jag lärt mig. ”

I slutet av dagen fick varje barn en Happy Children’s Garden affisch, en målarbok, en dagbok, en penna och ett paket med nudlar. Det var verkligen ett givande besök och teamet hade bra möten med barnen, rektor och lärare från skolan liksom samordnaren av lyssnare i byn.

Innan TWR Kambodja teamet lämnade byn gav de också invånarna där en radio, så att fler kansamlas och lyssna till evangeliet. Prisa Herren för Hans välsignelse till Happy Children’s Garden-programmet och alla barnen i byn. Be att fler av dem kommer till Honom.