PROJEKT #43

WOMEN OF HOPE I KROATIEN

 

Regionen

Kroatien är ett land där kristendomen per tradition är klar majoritetsreligion. Vid senaste folkräkningen, för cirka tio år sedan (ny folkräkning genomförs just nu), bekände sig 86 procent av befolkningen till den romersk-katolska kyrkan. Drygt 4 procent var ortodoxa och cirka en tredjedels procent var protestanter.

Kroatiens befolkning är ålderstigen med fler personer över 65 år än under 18. Analyser pekar på att folkmängden under det senaste decenniet har minskat med över 10 procent på grund av lågt barnafödande och obefintlig invandring. I dag räknar man med att cirka 1,5 miljoner av landets 4 miljoner invånare förvärvsarbetar.

World Economic Forum rankade 2020 Kroatien på plats 60 i världen när det gäller jämställdhet mellan könen. Det är nära en medianplacering för Östeuropa och Centralasien och markant sämre än vad som är normalt i Västeuropa. Gapet mellan kvinnor och män i landet märks statistiskt framför allt i ekonomiskt avseende.

Programmet

Women of Hope är ett program som vi stöder på flera språk. Målgruppen är i första hand kvinnor och innehållet varierar från vardagsbestyr och hem och familj till kristen livsstil och goda etiska val. Tanken är att programmet skall vara anpassat för den region och den språkgrupp där det sänds.

I Kroatien drivs Women of Hope av några kvinnor. De får praktiskt understöd av TWR:s serbiska partnerorganisation Ikonos. Programmet sänds via två radiokanaler, med hopp om fler.

Vidare översätter man och distribuerar bönekalendern.

 

Se Trans World Radios webbplats.

 

Aktuellt

Man har för första gången på ganska länge börjat skriva nya manus. Man ser också ett ökat intresse för kontakt via sociala medier.

 

Ge en riktad gåva till detta projekt genom att märka din gåva med ’43’.

BLOGGINLÄGG OM KROATIEN

Inga resultat hittades

Sidan du begärde kunde inte hittas. Försök förfina din sökning eller använd navigeringen ovan för att lokalisera inlägget.