Varför har vi katolska poddar på Norea Play?

4 maj 2023 | Programnyheter

Två poddar från Stockholms katolska stift finns nu på Norea Play. Är då inte Norea protestantiskt? Vilar man inte på luthersk grund? Jo, men i första hand är vi kristna och delar goda kristna program. De poddar som vi nu delar uppfattar vi som allmänkristna. Skulle det ske en förskjutning mot mer samfundsspecifikt innehåll senare så får vi göra en ny bedömning. Det som nu finns är bra och allmänkristet.

Den ena podden heter Gå med Gud och består av trettio bibelmeditationer utifrån ignatiansk tradition. Tanken är att man lyssnar på ett avsnitt om dagen i en månad. Gör det gärna till en god vana. Kanske väljer du en lugn plats inomhus eller utomhus som du får återvända till för en stunds andakt inför bibelordet.

Den andra podden heter Katolska pedagogiska podden. Det är en intervjupodd, där vi i första avsnittet får lyssna till kardinalen Anders Arborelius. Han får frågor om sin uppgift som biskop. Ett spännande citat angående hur man hinner med allt: “Det är väldigt viktigt att komma ihåg att tid alltid behöver kompletteras med evighet. Annars kommer man väldigt lätt att bli jäktad, stressad och överkörd av tidens vågsvall.” Man bör göra det man kan och hinner så väl man kan och lämna det övriga till vår Herre.

Sök efter kategori