2011-12-22

Jesus gör skillnad!

Kvinnor med fruktNär du reser till en stad eller by i Afrika kommer du att upptäcka att allt runt om kring dig inte är som vanligt. Butikerna är annorlunda, husen är annorlunda och människor gör saker på andra sätt. Kanske är det så att du rest till, för dig, ett helt nytt land och det kan verkligen bli en kulturkrock.

Project Hannas Afrika koordinatior, Mrs Ruth Mbennah, reste nyligen till Tanzania som är hennes födelseland. Mycket kände hon igen och det mesta var sig likt. Men vissa saker hon såg krossade hennes hjärta – saker som inte bör hända.

På denna resa från Sydafrika till Dar Es Salaam, Tanzania hade Ruth sällskap av Mrs Marli Speaker, grundaren av Projekt Hanna Internationellt. Målet för resan var att börja på ett nytt kapitel av Projekt Hanna på Zanzibar, en ö utan för Tanzanias kust, och för att uppmuntra kvinnorna på Tanzanias fastland.

Mellan städerna Dar Es Salaam och Dodoma stannade de vid en busshållplats. Där fann Ruth och Marli ett antal unga kvinnor som försörjde sina familjer genom att sälja frukt och grönsaker. De unga entreprenörerna var mammor mellan åldrarna 15-19, med deras barn insvepta i ett tygstycke bak på deras ryggar. Så fort bussen stannat sprang de unga kvinnorna med sina korgar mot bussen. De lämnade över korgar med frukt och precis då, som så ofta, körde vår buss iväg och lämnar dessa unga mödrar, utan sina korgar med frukt och grönsaker utan att ha fått någonting betalt. Inte ens ett öre!

Denna syn bar Marli och Ruth med sig som en börda när bussen körde iväg. Direkt bestämde de sig för att de vill göra skillnad för kvinnor likt dessa genom Projekt Hanna.

Projekt Hanna Tanzania når idag kvinnor runt om i landet. Det gör skillnad och inbringar hopp! Projekt Hannas bönegrupper bygger relationer mellan kvinnor och stärker deras tro Gud, den allsmäktige. Radioprogrammet Women of Hope lär och bygger hopp i många kvinnors liv.

Be för Projekt Hanna i Tanzania. Be om att fler ska se hur Jesus kan göra skillnad i deras liv.