2012-09-13

”Jag har ingenting alls förutom min Bibel och min radio”

Kvinna i ÖsteuropaDet finns enormt många människor som inte har något annat än sin radio för att lyssna till Ordet. Detta vittnesbörd är ett av dessa fallen och vi är överväldigade att sanningen får lov att förändra liv för lyssnare i Moldavien.

Den första responsen kommer från Mrs. B A från Moldavien:
Jag lyssnar till TWR:s program och jag berättar om dem för andra. Jag vet inte hur de är med de andra men jag har bara min bibel och min radio – ingen tv, ingen dator och ingen mobil. Jag behöver inte allt det. Jag använder all min fria tid att läsa Bibeln och på kvällarna lyssnar jag på radio. Bibeln är mi favoritbok och jag lämnar aldrig mitt hus utan den. Jag tar till och med Bibeln med mig när jag går och lägger mig.

Jag älskar att ha gemenskap med andra människor som också vill tillbe vår Herre. Jag skriver det här brevet till dig direkt efter att ditt program är slut och jag kommer posta det i morgon. Jag älskar er alla väldigt mycket även om jag bara känner er till rösten. Må Gud rikligt välsigna er!

Den andra responsen kommer också från Mrs. B A:
Åter igen skriver jag till dig efter att jag lyssnat klart på ditt program. Jag skulle så gärna vilja ha delar av ditt program skickat till mig, speciellt avsnittet om ord och även dikten du läste. Det här är nämligen ett stort problem i min familj. Min dotter och min son skadar verkligen varandra med förolämpande ord. Jag kan inte göra någonting eftersom de har slutat lyssna på mig. Det enda jag kan göra är att be. Om de bara hade lyssnat på det här programmet, då kanske de hade förstått att man inte behandlar varandra på det sättet. Om du skickar mig dikten, så kommer jag att läsa den för dem.

Kära systrar, jag vill bara avsluta mitt brev med att säga att alla era program är bra, men det här sista är verkligen bra. Tack!

Tacka Gud för att Ordet verkar även i Moldavien. Ett land som tidigare var en del av Sovjetunionen men som blev självständiga 1991. Moldavien är ett av Europas fattigaste länder och har en medelålder på 35 år. Bär Moldavien i bön och be att Guds kraft ska få bryta igenom ännu mer så att fler människor får se vem Gud är och upptäcka vad han gjort för dem.