2013-02-25

Inspirerande dagar i Broby

Under hösten 2012 började planeringen för inspirationshelgen ”Kyrka i ett mångkulturellt samhälle” som skulle hållas i Broby i mitten av januari 2013. Syftet med helgen var att inspirera till ett engagemang för människor med invandrarbakgrund och skapa mötesplatser i församlingarna. Inbjudna talare var Theódoros Demetriádes och Annahita Parsan.

Helgen började med ett föredrag av Theódoros om vad bibeln säger om främlingen. På lördagen fick vi följa med Annahita på sin resa tilIMG_3828_smalll Sverige och till kristen tro. På eftermiddagen var det dags att fundera på vem som öppnar dörren och hur vi kan arbeta. Under lördagen presenterades även Hannas Hus som är en del av Projekt Hannas utåtriktade arbete och ”Mitt Språk”. Samtalet fortsatte sedan i smågrupper.

Under lördagskvällens förbönsgudstjänst lyftes angelägna ämnen fram som hade samlats in under helgen. Det gavs också utrymme till personlig förbön. Helgen avslutades med högmässa i Broby kyrka.

”Det var en mycket inspirerande och uppbygglig helg. Upprepa gärna!”

”Hej! Jag tyckte det var en jättefin helg som gav väldigt mycket lärorikt.”

”Tack för en trevlig och inspirerande helg i Broby. Fick många goda idéer och tips att ta med då vi planerar vår fortsatta verksamhet för invandrare med flera här. Vår bön och önskan är ju att nå så många som möjligt med evangeliet om Jesus. Än en gång STORT TACK!”

Maggan Johansson