Indonesisk kvinna blev helad

14/september/2018 | Asien, Utlandsmission, Vittnesbörd

När Nora* var tonåring blev hon mycket sjuk. Hennes föräldrar tog henne till flera läkare. Både moderna och traditionella behandlingar testades. Men trots alla behandlingar tillfrisknade inte Nora utan hennes tillstånd förvärrades. En dag när Nora lyssnade på radion fick hon höra ett program som fångade hennes intresse.

Det var den indonesiska versionen av programmet Women of Hope. Radiovärden pratade insiktsfullt om ämnet hälsa. Nora lyssnade uppmärksamt. Längre fram i programmet delade programvärden ett budskap. Nora hörde att namnet Jesus nämndes och förstod då genast att hon lyssnade på ett kristet program. Även om Nora och hennes familj inte hade någon kristen bakgrund så fortsatte hon att lyssna. Rösten i programmet kallade Jesus för Frälsaren som har en förunderlig kraft att hela. Efter programmet gick hon till sina föräldrar och bad dem om tillåtelse att bli kristen. Hon ville följa Jesus för att bli helad. Föräldrarna gav henne inte bara sitt medgivande utan de bestämde sig också för att följa med henne på denna resa till tro på Jesus. Tillsammans letade de upp en pastor som kunde vägleda dem till Kristus. Vid samtal med pastorn berättade de att de ville följa Kristus och om längtan efter att Jesus skulle hela Nora. Vid denna tidpunkt hade hon varit sjuk i tre år. Pastorn bad om ett helande och Nora blev frisk från sin sjukdom. Nora och föräldrarna blev utom sig av lycka och deras tro på Jesus fick grogrund. Idag är Nora närmare 30 år gammal. Hon och föräldrarna lyssnar regelbundet på TWR:s indonesiska program. De deltar också i en lyssnargrupp. Bibeln studeras regelbundet genom att lyssna på programmen vilket leder till en fördjupad tro.

”Tack TWR för att ni leder mig till att lära känna Jesus. Be att jag trofast ska följa honom. Be också för mig och mina föräldrar så att vi kan dela Jesus med andra.”

* namnet är ändrat, bilden är en genrebild av fotografen Afik Eleck

Källa: TWR
(Publicerad i NoreaNytt nr 3, 2018)

Sök efter ämne eller titel

Sök efter kategori