2011-08-05

Hussein från Egypten

MosaikI Egypten är det obligatoriskt för unga män att tjänstgöra i tre år inom det militära. Därför var det precis det som Hussein gjorde efter sin examen från college. Väl i det militära la han direkt märke till en grupp soldater som skiljde sig från de andra. De var annorlunda, de hade en djup tro på Gud. De stod även emot all den förnedring och förföljelse de fick utstå på grund av sin tro, utan att slå tillbaka. Det var dessa unga män som uppmuntrade Hussein att börja lyssna på TWRs arabiska radiosändningar.

Genom åren som gått har det arabiska radioteamet lärt känna Hussein som en djup och allvarsam tänkare, med en längtan efter sanning och rättvisa. Han har översköljt teamet med frågor, med en hunger och iver att få upptäcka det verkliga livet. Han delade en gång några ord som ljöd ”Du är ljuset som hjälper mig att få insikt”.

Man Egypten

Men helt plötsligt slutade Hussein att skriva. Efter en tid hörde vi äntligen av honom igen. Hans glädjande ton i brevet överskuggades nästan genast av sorg när han försiktigt delade orsaken till hans långa tystnad. En släkting till Hussein hade överlämnat hono

m till myndigheten. Under en hel månad satt han fängslad för sin tro, ensam i ett mörkt rum. Vakterna torterade honom, genom att hälla iskallt- och kokhett vatten över honom följt av elektriska stötar. När han tillslut blev frisläppt fortsatte hans släkting att hota honom med orden, ”om du inte lämnar den kristna tron hamnar du i fängelse igen”.

Under sin tid i fängelset hade Hussein tydligt känt hur Jesus var med honom. Nu beskriver han själv som ”renad och ödmjukad från all egoism och stolthet”. Trots att han inte längre har någon fysisk smärta från tortyren, finns det många känslomässiga ärr kvar inom honom, en börda som är tung att bära själv.

De flesta av de 22 arabisk talande länderna har en mycket ung ålder struktur där upp till 60% av befolkningen är under 25 år. T

WR: s arabiska team utvecklade därför ett ungdom program som heter Ala’s Dairy. Ett 15-minuter långt radioprogram som tar upp relevanta frågor som ungdomar i mellanöstern brottas med. tillexempel att leva i ett samhälle som t

alar om för dem att dölja sina svagheter. Många ungdomar känner sig även ensamma med sina andliga och psykologiska behov. Om Jesus Kristus och hans efterföljare inte erbjuder en hand av vänskap, vem gör det då?

Vill du vara med och stödja radioprogrammet Ala’s Diary? Klicka här så kan du ge en gåva direkt via vår hemsida.