Hopp till kvinnor i Turkiet

6 augusti 2018 | Europa, Program till kvinnor, TWR, Utlandsmission

Foto: Matti Korpiaho

TWR Women of Hopes förebedjare, i 125 länder, ber dag efter dag för kvinnor som själva har svårt att göra sina röster hörda i denna trasiga värld. Programserien med samma namn sänds på mer än 70 olika språk.

I Turkiet finns 14 av Women of Hopes bönegrupper som samlas i kyrkor och i hem. En av grupperna har startat ett skyddat boende med plats för sex kvinnor. Radioapparater och andra förnödenheter delas ut i ett flyktingläger som ligger i närheten av en stad på gränsen till Syrien. Flyktingar från Iran har kommit med i bönegemenskapen genom olika praktiska aktiviteter. Bönekalendern översätts till farsi och skickas ut till mer än 28 underjordiska grupper i Iran. Från radiostationer i Istanbul och Ankara sänds radioprogrammet Women of Hope på turkiska. En lyssnare berättar att hon är sjuksköterska och arbetar bland äldre människor. Hennes två barn går i en islamsk, teologisk skola eftersom mannen är mycket konservativ. En äldre dam som sjuksköterskan besökte i sitt arbete ville alltid lyssna på programmet Women of Hope när hon kom på besök. Lyssnaren skriver:

Först gillade jag det inte. Jag sa åt mig själv att hålla tyst eftersom jag var beroende av min anställning. Men efter ett tag började jag tycka om ert program. En gång grät jag. Kvinnan jag besökte var kristen och började då berätta mer om Jesus. Jag tog emot honom som min Herre och Frälsare. Jag har inte modet att dela detta med någon annan. För två månader sedan gick den äldre kvinnan hem till Herren. Hon var den bästa människa som jag någonsin har träffat. Genom henne mötte jag Jesus.

Situationen i Turkiet är mycket allvarlig just nu. Det blir värre för varje dag som går. Överallt pratar människor om rädslan för ett kommande krig. Journalister som är mot regimen flyr utomlands. Tusentals människor är arresterade. En av TWR Women of Hopes medarbetare skriver: Vi ber att vår radiokanal inte ska stängas ner och att vi inte ska bli arresterade. Vi upplever ett mycket hårt tryck just nu, men vi har inget annat val än att lita på Herren. Vi kommer att tjäna honom så länge han vill att vi ska göra det. TWR Women of Hopes team i Turkiet vädjar om förbön:

Be om beskydd för våra familjer och syskon i Kristus. Be att Herren ska komma med sitt ljus till vårt land så att människor börjar söka honom och hittar sanningen. Be att hans nåd ska bli synlig i vårt land. Vi behöver mycket förbön!

Maggan Johansson
(Publicerad i ett utskick 2018)

Sök efter kategori