2012-08-30

Hopp för arabisktalande kvinnor!

Arabic_Woman”… och ännu värre, många fastnar i tystnadens smärta …”

Tillståndet för kvinnor har varit och fortsätter att vara ett stort problem över hela världen, därför kommer här mycket uppmuntrande nyheter från Projekt Hanna! Frågan diskuterades grundligt vid TWR Europas årliga partnerkonferens i år. Väldigt många arabisk talande kvinnor lever i rädsla och betraktas som mindre värda än män. Många kvinnor har dessutom blivit hjärntvättade till att tro på denna idé om att vara underlägsna varelser.

I år började Projekt Hanna sända ett 30-minuters Women of Hope-program på arabiska som har lett till enorma möjligheter och öppnat dörrar för att nå kvinnor i Mellanöstern och Nordafrika.

Denna arabiska region är hem för uppskattningsvis 315 miljoner människor i ca 22 länder. Miljontals kvinnor över hela världen möter fasor från krig som aldrig tycks sluta, naturkatastrofer som stjäl deras familjer och hem, sjukdomar som härjar i deras kroppar, fattigdom och analfabetism som lämnar dem till en svår kamp bara för överlevnad. Och ännu värre, många fastnar i tystnadens smärta, utan någon som talar å deras vägnar eller lyssnar till deras nöd.

För att nå dessa kvinnor utvecklade TWR Projekt Hanna, som tog sitt namn från Samuels mor i Bibeln, och är en mission om medkänsla, uppmuntran och hopp till kvinnor över hela världen. Women of Hope:s sändningar produceras av kvinnor för kvinnor och inkluderar uppföljningsarbete och möten, ansikte mot ansikte.