Hidden Treasures når kvinnor i Tysklands bordeller

5 december 2019 | Europa, Program till kvinnor, Utlandsmission, Vittnesbörd, Women of Hope

Kvinnorna lyssnar intensivt medan programmet Hidden Treasures strömmar ut genom hörlurarna. Det märks tydligt att Eva och Livia* berörs av vad de hör. Snabbt torkar Livia bort tårarna från kinden. När programmet är slut berättar den romska kvinnan från Ungern sin historia. Hon hade inget annat val eftersom hon var tvungen att få in pengar för att familjen skulle överleva. Samtalet fortsätter och besökarna som har förmedlat programmet påminner kvinnorna om hur dyrbara de är i Guds ögon och att hans kärlek till dem är omätbar.

– Vi är också troende, berättar Eva och Livia som hoppas att besökarna kommer tillbaka igen.

Hidden Treasures hittar även in till en annan kvinna på samma bordell. Hennes liv har kantats av många självmordsförsök.

– Allt vad dessa flickor och kvinnor säger (i programmet) är så sant – vartenda ord, konstaterar kvinnan. Vi berättar kanske för er att vi är lyckliga, men det är varken sant här i denna bordell eller på andra bordeller heller för den delen. Jag vill gärna prata med er personligen, men snälla berätta inte det för min boss. Om ni gör det kan jag få problem.

*namnen är ändrade

Hidden Treasures är ett dramatiserat ljudprogram. Programmet innehåller tio avsnitt baserade på kvinnors egna berättelser om den svåra vägen till befrielse, helande och upprättelse. Varje avsnitt rymmer relevanta ämnen som har fångats upp genom att lyssna på kvinnor som har fastnat i prostitution och sökt efter svar. Genom att höra på samtalen mellan Klara, Vanessa och Monica får den som lyssnar möjlighet att känna igen sin egen berättelse. Karaktärerna i programmet återspeglar den situation som många kvinnor befinner sig i och vill förmedla att det finns ett hopp och en frihet inom räckhåll. Programserien innehåller ytterligare tio korta separata avsnitt där lyssnarna får höra hur dyrbara och högt älskade de är av Gud.

Programmet Hidden Treasures distribueras till kristna organisationer i Europa som arbetar med att ge hjälp och stöd till dessa kvinnor. Det är ett redskapen i handen och en dörröppnare för fortsatta samtal. Det är viktigt att med varsamhet välja ut avsnitt som passar in i lyssnarens egen situation. Därför bör den som förmedlar programmet vara väl förtrogen med innehållet och ha beredskap för att kunna hantera sådant som kan komma upp till ytan. Programmet sänds varken via radio eller internet.

Programmet finns på engelska, ryska, bulgariska, ungerska, albanska och rumänska. Bakom produktionen står TWR Women of Hope och European Freedom Network.

Om du vill ge en gåva till TWR Women of Hopes arbete kan du klicka på ”GE EN GÅVA” här på Noreas hemsida.

Sök efter kategori