2011-09-28

Helande och frälsning

Ung Kvinna KinaFör ett par år sedan reste en medarbetare inom TWR på en resa till Kina och träffade där en kvinna vid namn Ruth. Hon var en nykristen gift kvinna och hade en dotter på 12 år. Hur som helst, hennes äktenskap hade vid flera tillfällen hållit på att gå i kras. Ruths man var en spelmissbrukare och han hade misshandlat henne fysiskt vid flera tillfällen. Ruths liv var fullt av skador, ilska och bitterhet. När medarbetaren från TWR pratat en stund med Ruth gav han henne en CD med bibliska berättelser på hennes eget spårk, mandarin. Han gav även henne en bärbar CD-spelare och hoppades att hon skulle finna kraft och helande i Guds Ord.

För inte så länge sedan reste samma medarbetare tillbaka Kina. Då letade han reda på Ruth och frågade henne hur hon hade det och hon svarade att hon och hennes familj har lyssnat på programmen ända sedan hon fick dem. Hon fortsatte berätta att hon hade blivit helad och att hennes äktenskap blivit räddat. Ruth har även lärt sig vikten av att förlåta. Här nedan följer hennes vittnesbörd.

”Jag är nu en förändrad person. Jag brukade gräla med min man och då började han spela oavbrutet och han hjälpte mig aldrig med vårt barn eller i vårt hushåll. Jag var ofta väldigt besviken på honom och ville skiljas. En dag mötte jag ett kristet par som rådde mig att inte skiljas. Det skulle skada vårt barn på flera sätt. Jag beslutade mig för att stanna kvar hos min man. Jag var fortfarande olycklig. Min man fortsatte slå mig och jag hatade honom. Men så småningom började jag förstå förlåtelsens kraft och först då blev mitt äktenskap bättre.

Om Gud inte hade guidat mig skulle jag aldrig ha kunnat förlåta min man. Jag slutade vara bitter på honom. Han spelar fortfarande mycket men sakta försöker han förändras. Han har redan förändrats i många avseende, till exempel hjälper han mina föräldrar och han hämtar vår dotter efter skolan. Vi har slutat att gräla och vårt äktenskap har blivit starkare. Jag blir inte lika arg längre och jag är inte bitter. Min hälsa har dessutom blivit bättre. Jag är så tacksam att Gud räddade mig. Mitt liv är betydligt gladare nu!”

Ruth har efter att ha lyssnat på programmen om och om igen lämnat dem vidare till hennes vänner som inte känner Gud. Hon ber att Guds Ord ska bli till välsignelse för dem alla. Prisa Gud att Hans Ord kan ge hopp, frälsning och helande till alla som lyssnar och tror!