Gud älskar människor men hatar synd

23 mars 2022 | Rysktalande världen, TWR, Ukraina

TWR:s ledare i Ukraina – vi undviker av säkerhetsskäl hans riktiga namn och kallar honom Vasylyi – spelar dagligen in andakter som sprids via sociala medier. Och det är många som lyssnar, ofta flera tusen. Den hittills mest spridda andakten som jag hittat spelades in för en och en halv vecka sedan med rubriken ”Gud älskar människor men hatar synd”. Den har fått över femtio tusen kommentarer och har delats på Facebook av mer än tjugo tusen personer. Jag förstår inte ryska (ja det verkar vara ryska) och kan inte återge innehållet, men låt mig dela några kommentarer, så som jag förstår dem med hjälp av Google Translate:

EF: Jag lyssnar på dig och förundras över hur mycket vänlighet och barmhärtighet du har trots vad du sett och utstått den senaste tiden.
Du är uppenbarligen ansiktet som förkroppsligar Ukraina – detta är samvete, förståelse och kärlek till livet. Förbli människa under alla omständigheter! Jag saknar ord, jag önskar bara dig och din familj ett långt liv. Länge leve Ukraina!

AA (från Kazakstan): I dina ögon, i din röst, finns respekt och kärlek för människor. Du sliter under de hårdaste förhållanden men förblir sann mot ordet trots ondskan som gjorts mot ditt folk. Gud välsigne er alla!

TS (från Ryssland, bor i Israel): En mycket klok man! Må Gud ge dig styrka och hälsa. Och låt folk höra smärtan i varje ord. Detta fruktansvärda, brödrakrig måste ta slut. Ingen vill ha det. Hat och ondska föder ondska. Bara kärlek kan förjaga alla synder. Guds välsignelse över dig. Vi ber alla att detta helvete ska ta slut snart.

Sök efter kategori