2014-01-23

Från en annan tro

kinesisk gammal man_Christian Ortiz

Foto: Christian Ortiz

Genom TWR kommer en gripande lyssnarrespons från en man i Kina:

”Jag var förr en hängiven troende av en annan religion. Jag till och med gick med i en demonstration till försvar för min tro, och tack vare det hamnade jag i fängelse i två år. 

I fängelset var jag väldigt ensam och plågad, men ändå besökte mina religiösa ledare mig aldrig. Det var ändå de som hade uppmuntrat mig att gå med i demonstrationen! De till och med sa till mig att både ledare och andra troende stod på min sida. Men så fort jag hamnade i bekymmer, blev jag helt övergiven. De varken besökte mig eller brydde sig om mig, inte ens efter att jag släppts fri.

Efter min frigivning upptäckte jag att det styrande rådet i min by hade konfiskerat min mark. De påstod att eftersom jag hade varit borta så länge, var byn tvungen att dela ut marken till andra. Jag livnärde mig innan som jordbrukare och därför förlorade jag min enda inkomstkälla. Hur skulle jag nu överleva? De som med tvång hade tagit över min mark delade också min tro. I min religion sågs man som en broder av de som delar samma tro, och därför upplevde jag nu ett förtryck från mina egna bröder. Ändå var det ingen som brydde sig!

För två månader sedan lärde jag känna en av Jesus efterföljare, och denna man gav mig en radio. Han brukade ofta besöka mig och ge mig gåvor. Han var inte släkt med mig på något sätt, ändå visade han både omtanke och medkänsla för en gammal och ensam man som mig. Varför gör han allt detta gentemot någon som inte har någonting? Jag kunde inte alls förstå det!

Jag upptäckte svaret när jag började lyssna på TWRs program. Tack vare radiosändningarna på mitt eget språk kunde jag förstå det: Om en människa tror på Jesus Kristus och är uppfylld av den Helige Ande, då kommer Jesus kärlek flöda över även till andra människor!

Kristi kärlek är för mig ett mirakel. Han kan hela alla mina smärtor! Jag tror på Jesus Kristus! Nu vill jag berätta om frälsningen hos Jesus för hela min familj och mina vänner som fortfarande håller sig fast vid min gamla tro.

Tack Gud! Och tack TWR!