2018-02-26

Frälsning och förföljelse i Indien

Foto: TWR

Kristna är den mest förföljda religiösa gruppen i världen. Tillsammans med globala islamistiska rörelser är spridningen av religiös nationalism i Asien den trend som hotar kristna mest. I Indien ökar förföljelsen framförallt genom att hinduiska nationalister arbetar för att göra Indien till ett hinduistiskt land. Kristna utsätts för hot, övergrepp, fysiskt våld och social uteslutning. Under de senaste åren har förföljelsen av kristna i Indien gått från allvarlig via mycket allvarlig till extrem, enligt Open Doors World Watch List som mäter förföljelsen av kristna runt om i världen.

Via vår samarbetspartner TWR India är vi med och stöttar de kristna i Indien. Under 2018 stödjer vi produktionen av och sändningskostnaderna för två radioprogram på språken Chodri och Varli. Vårt stöd på cirka 100 000 kronor motsvarar hälften av den totala kostnaden för dessa program, som sänds över delstaten Gujarat i nordvästra Indien. Delstaten, som gränsar till Pakistan, styrs av det hindunationalistiska partiet BJP, som infört ett totalförbud mot att konvertera till kristendom.

Trots den utsatta situationen för kristna har TWR India ett omfattande arbete, där de bland annat når ut med program via radio, TV och YouTube på över 100 språk över landet.

Be gärna för TWR India och de kristna i Indien och var med och bidra ekonomiskt till TWR:s arbete där.
Tack!

Henrik Hertzman
(Publicerad i iFokus nr2, 2018)