2011-11-07

Förvandlat liv

Indisk ManAman från Indien, föddes in i icke-kristen familj. Under hela sitt liv hade han aldrig brytt sig om att fundera över om det finns någon Gud eller ens vad meningen med livet var. Han drack ofta och levde ett mycket hårt liv. På grund av detta levde han i fattigdom och kunde inte försörja sin familj. Hans fru och barn var väldigt olyckliga. En dag såg Aman ingen annan utväg än att rymma från sin familj, till en närliggande stad. För att tiden skulle gå började han lyssna på olika program via sin radio. En gång när Aman ställde in sin radio råkade han få in ett program från TWR.

Aman började ställa in samma program varje dag och han började törsta efter Gud. Efter en tid bekände Aman sin tro på Jesus Kristus. Han döptes och ändrade sitt namn till Abraham. Ändå missade han aldrig ett enda av programmen, där han hämtat sin andliga föda under lång tid.

Dagarna gick och efter en tid beslutade Abraham sig för att flytta tillbaka och ta upp kontakten med sin familj igen. När han berättade för dem om hans förvandling trodde de inte honom. Men Abraham fortsatte berätta för dem och startade även ett litet företag som Gud välsignade.

Eftersom Abraham blivit så förvandlad av programmet ville han dela det med andra. Han började berätta för sina grannar och ganska snabbt förstod han att alla inte ägde en egen radio. Detta sörjde han mycket över och dagen efter gick Abraham och köpte fyra radioapparater med sina egna pengar, och gav dem till sina grannar. Nu lyssnar även dem på programmet varje vecka, utan att missa ett enda avsnitt. Abraham planerar att köpa ännu fler radioapparater och ge dem till människor som inte äger någon egen.

Abraham använder även sin butik för att sprida evangeliet. När kunder kommer till hans butik, tar han alla tillfälle i akt och dela Guds ord och uppmuntra dem till att lyssna på radioprogrammet. Han har till och med delat sagt till de äldste i hans kyrka och även dem har börjat lyssna regelbundet, på grund av honom.

Abrahams familj har även dem vuxit närmare Gud. Abraham fortsätter att ge ära åt Gud och Gud fortsätter använda Abraham för att bygga kristna gemenskaper i sin by.