2014-06-24

Följ med Norea till Libanon och Turkiet!

Fotograf: Roba Al-Assi (flickr.com)

Fotograf: Roba Al-Assi (flickr.com)

Vill du möta människor i Mellanöstern som fått sina liv förvandlade genom kristna TV-sändningar? Då skall du följa med Norea på en spännande resa till Libanon och Turkiet i november.

En av Noreas internationella samarbetspartners är SAT-7, en organisation som sänder kristen satellit-TV i Nordafrika och Mellanöstern. I detta område, där religionsfrihet och mänskliga rättigheter är starkt begränsade, bor cirka 500 miljoner människor. Omkring hälften av dem har tillgång till satellit-TV. Ungefär 14 miljoner människor tittar regelbundet på någon av SAT-7:s kanaler, och får därigenom möta ett ocensurerat budskap om den kärlek, förlåtelse och frihet som Gud vill ge.

En man från Libanon skriver: ”Tack SAT-7 för det enorma arbete ni gör för att släcka den andliga törsten i vårt land. Vi har verkligen behövt en sådan kanal.”

En kvinna från Turkiet berättar: ”Jag hemsöks av dåliga minnen från min uppväxt. Jag har inget hopp, ingen lycka eller frid i mitt liv. Be att Gud vill ge mig styrka och fylla mitt hjärta med sin kärlek.”

Reseprogram (med reservation för ev ändringar):

Fredag 14/11
Avresa från Kastrup, ankomst till Beirut. (Tid meddelas senare)

Lördag 15/11
Besök på barnhem och skola där man ser på SAT-7. Vi får också delta i en ceremoni i samband med invigningen av en ny studio.

Söndag 16/11
Gudstjänst i en kyrka i Beirut. Vi träffar familjer som ser på SAT-7 och äter lunch med dem.

Måndag 17/11
Tur till norra Libanon. Vi besöker staden Bsharri, som ligger i Kadisha-dalen (den heliga dalen) och som är känd för sina cederträd, som både David och Salomo använde för att bygga sina palats. Vi besöker också ett museum som är rest till minne av Khalil Gibran, en känd målare, skulptör och poet

Eller: Tur till bergen i Libanon och närliggande städer (Baaklin, Beit El din och Kasr Moussa) om vädret tillåter. Bergskedjan sträcker sig 160 km genom hela landet parallellt med Medelhavet.

Tisdag 18/11
Vi besöker troligtvis en eller flera av följande sevärdheter runt Beirut:
– Medelhavsstaden Byblos, den äldsta staden i världen som alltid varit befolkad, en del av UNESCO:s världsarv.
– Vår fru av Libanon är en katolsk vallfartsplats och ligger i Harissa.
– Jeita Grotto, ett grottsystem på mer än nio kilometer, med en älv som rinner igenom. Med tiden har olika katedralslika formationer bildats.

Därefter avresa till Istanbul med flyg.

Onsdag 19/11
Vi besöker SAT-7:s studio i Istanbul, som producerar program på turkiska.

Torsdag 20/11
Utflykt till bland annat Hagia Sofia och Den blå moskén.

Fredag 21/11
Avresa från Istanbul till Kastrup (tid meddelas senare)

Resan arrangeras tillsammans med Norea Norge och Norea Danmark. Kostnaden är ca 10 000 SEK. I priset ingår resa, övernattning i dubbelrum, frukost samt sevärdheter. Tillägg för enkelrum är ca 1000 SEK.

Anmäl dig till via mail till hakan.giselsson@noreasverige.se eller ring kontoret på 0431-41 47 50. Sista anmälningsdag är 7 september. (Vi har endast tillgång till ett fåtal platser, så dröj inte med din anmälan.)