Evangeliet sprids till länder utmed Sidenvägen

30 juli 2019 | Asien, Centralasien, TWR, Utlandsmission, Vittnesbörd

Den 10:e juni startade den första radiosändningen från Sidenvägens TWR-sändare.  Evangeliet når över stäpplandskap och bergskedjor i Centralasien och miljontals onådda människor kommer nu att kunna ta del av det glada budskapet om Jesus Kristus.

Först ut var det uppskattade bibelstudieprogrammet Vägen genom bibeln på kazakiska. Program på centralasiatisk ryska och språken uiguriska och uzbekiska avslutade den första sändningsdagen. Många människor har bidragit med generösa gåvor för att kunna göra detta möjligt.

-TWR är privilegierad som har fått tillstånd att sända med en så kraftfull anläggning på 200 000 watt i Centralasien. Sidenvägens radiosändare kommer att beröra ytterligare 60 miljoner människor i denna andligt hungrande region. Kom med och be tillsammans med oss för denna möjlighet som bara inträffar en gång i livet, säger Lauren Libby, TWR:s president.

Även om Sidenvägen väcker bilder av kamelkaravaner som transporterar värdefullt tyg, kryddor och andra varor utmed de gamla handelsvägarna är regionen idag hjärtat i Kinas strävan att koppla samman Asien och Europa i ett massivt ekonomiskt utvecklingsprojekt. Men länderna här är också klassade som ”inte fria” och kristna står inför en ”mycket hög” nivå av förföljelse, enligt säkra källor.

-Vi har många hemförsamlingar som samlas efter klockan elva på kvällen eftersom polisen har slutat för dagen och har gått hem, berättar pastor Makhset* i Centralasien. När vi inte hade några biblar hörde vi på Trans World Radios undervisning och uppmuntrade varandra. Media och Trans World Radio, tror jag, är mycket viktiga för vårt land.

TWR har sänt program i Centralasien i mer än två decennier, men Sidenvägens radiosändare representerar en signifikant uppgradering av den tidigare sändaren som var utsliten och hade gjort sitt i början av 2017. Radiosändningarna fortsatte till regionen från andra TWR:s sändarsajter, men tvingades att kraftigt skala ner. Den starkare Sidenvägssändarens signaler täcker en stor del av de sex ländernas kärnområden i Kazakstan, Uzbekistan, Turkmenistan, Kyrgyzstan och Tadjikistan. Fem av sändningsspråken talas på folkgruppspråk som för det mesta klassificeras som onådda av evangeliet.

Förutom det djupgående studiet av Thru the Bible, högläsning ur bibeln och utläggningarna i Radio Bible Project inkluderas även program som House Church, Power in Persecution och The Christian Home. Ett annat kraftfullt program är The Way of Righteousness, vilket har varit mycket effektivt när det gäller att introducera evangeliet för muslimska lyssnare utifrån deras eget trosperspektiv.

Källa: TWR

*namnet är ändrat.

Sök efter kategori