Jag är kristen och jag kommer aldrig mer att förbanna någon igen

19 december 2019 | Persisktalande världen, Utlandsmission, Vittnesbörd

 

Iran 2018

Det pågår en väckelse i Iran och många blir kristna. Det finns ett enormt sug efter biblar och undervisning. Via internet, appen TWR360 (som även inkluderar Jesusfilmen) och genom traditionella radiosändningar sänder TWR program in i regionen.

En lyssnare från Iran skriver följande:

Vid arton års ålder blev jag och en av mina bästa vänner militärer. Vi hamnade i två olika städer. När vi träffades två år senare var min kamrat fullständigt förändrad. Han hade slutat att förbanna och göra sig rolig över andra människor. Jag såg att något hade förändrat hans liv.

Jag frågade, ”Vad har hänt med dig? Du är inte som du var tidigare. Du varken förbannar eller drar några skämt på andras bekostnad.” Han berättade att han hade blivit kristen. Jag blev paff och trodde att han skämtade. Det var svårt att ta honom på allvar eftersom han alltid brukade skämta. Men något hade verkligen förändrats i hans liv.

Min kamrat sa, ”Jag är kristen och jag kommer aldrig mer att förbanna någon igen. Jag vill inte ha det livet jag hade tidigare.” Han fortsatte, ”Du kan också bli kristen. Jesus förvandlade mitt liv och han kan även förvandla ditt.” Jag lät honom få veta att jag varken bryr mig om någon religion eller Gud eller några profeter, eftersom jag hade bett dem om att hjälpa min familj. Vi hade alltid pengabekymmer, men Gud hade aldrig gjort något för att hjälpa oss.

Jag gillade inte Gud, men min kamrat fortsatte, ”Jesus är annorlunda, han är inte som andra. Han lever och du kan fråga honom om han kan förändra ditt liv.” Efter några dagar tänkte jag att han höll på att hjärntvätta mig, men när jag såg hur hans liv hade förändrats sa jag till mig själv i hjärtat, ”Just nu vill jag ha det han har. Han är lyckligare, trots att han har samma familjesituation som jag. Skillnaden är att han är glad och har hopp. Jag vill verkligen ha det han har.”

Jag sa åt honom att jag ville veta mer om Jesus och han gav mig en bibel och Jesusfilmen. Jag började gråta när jag såg den fine mannen, Jesus, och vad andra människor gjorde mot honom. Efter att ha tillbringar några veckor tillsammans med min kamrat hade jag många frågor som jag ställde till honom. Jag beslutade mig för att ta emot Jesus. Idag lyssnar jag på era radioprogram som är en gåva till mitt liv. Jag lär mig väldigt mycket genom att lyssna på era radioprogram. Jag vill säga tack för allt vad ni gör.

Herren välsigne er,

er broder i Kristus.

källa: twr

 

Norea Sverige förmedlar stöd till Persian Oral Bible som sänds in till den persisktalande världen.

Appen TWR360 bryter ner språkbarriärer och gör program på olika språk tillgängliga. Användare kan ladda ner och streama kristen media på olika språk för att på så sätt växa i sin dagliga vandring med Kristus.

Program på språket farsi hittar du även genom att klicka på följande länk:  https://www.twr360.org/search/

 

Sök efter kategori