2012-02-28

Du är Guds verktyg!

FlickaTänk att du kliver in i en taxi någonstans i Sverige. Chauffören har vänligt ställt din väska i bagageutrymmet. När han startar bilen  sätts radion på och ut strömmar en välbekant stämma – en stämma som läser och utlägger Bibeln. Du lyssnar lite förstrött på orden och funderar på att det faktiskt låter som Vägen genom Bibeln…

Nu är det nog inte i många taxibilar i Sverige man kan höra Vägen genom Bibeln. Men det finns åtminstone en taxi i en svensk stad där man kan höra på Noreas program. Jag träffade denna taxichaufför för några år sedan och då berättade han denna smått otroliga historia om hur han, med sitt yrke och i all sin enkelhet, varje dag får sprida Jesus på detta sätt. Spännande – en vanlig svensk man i en vanlig svensk stad som på ett mycket enkelt sätt sprider Jesus via radion i taxibilen.

En annan, vanlig svensk man från en vanlig svensk ort i Skåne, tyckte att Vägen genom Bibeln var bra. Eftersom han brukade åka runt till gamla människor i sin bygd, valde han att ta med sin bandspelare samt Vägen genom Bibeln på kassettband. Ett utmärkt sätt att dela gemenskap och undervisning i Bibeln. Dessutom blev det ett naturligt tillfälle att prata om livets små och stora frågor!

På tal om att mission alltid finns nära till hands och att vara missionär i det lilla – kom jag att tänka på en kvinna som ringde till Norea. Hon berättade om hennes möte med en man från mellanöstern. När hon gett mannen band med Vägen genom Bibeln på farsi, blev han lyrisk över undervisningen och spred banden vidare till sin församling. Mannen berättade senare att han lärt sig banden utantill för att på så sätt sprida budskapet till sina vänner i sitt hemland, dit han inte kunde ta med sig banden eller en Bibel.

Tänk på att du, mitt i det enkla och alldeles alldagliga livet, är Guds verktyg. Du är kallad att gå ut och göra alla folk till lärjungar men hur och var står det inget om. Därför kanske vi kan tänka att det är viktigt att vara sig själv och att vara just precis där vi är just nu så att vi kan gripa chansen att visa på Jesus. Var den du är och missionera där du är genom det du gör och till dem du möter. Krångla inte till mission – du är missionär där du är. Alltid.