2015-01-13

Det finns tid för Gud

Albanien

Foto: TWR Europa

Land: Albanien
Språk: Albanska

Qelibare är en kvinna på 45 år, gift och har två tonårspojkar. För fjorton år sedan åkte hennes man till Grekland under två år för att jobba. Qelibare fick då ta hand om hemmet och pojkarna helt själv. Det var en tuff tid, men det var under den här tiden som hon fick lära känna Jesus.

När de två åren gått kom Qelibares man tillbaka och hon förstod att han märkte att något var annorlunda med henne. Qelibare försökte dela det hon upptäckt men han var inte särskilt intresserad.

Allt har sin tid
En god vän till Qelibare berättade en dag om en kristen radiokanal och sedan dess har Qelibare inte stängt av radion utan den står på dygnet runt – till och med under arbetstid. I hemmet står radion ständigt på och det ger hennes man möjlighet att lyssna till programmen om han vill.

Efter en tid började Qelibares mans hjärta att mjukna och han började lyssna. Det var så enkelt för honom jämfört med att gå till kyrkan omgiven av okända människor. Genom radion kom Guds ord rakt in i deras hem. Sakta började Qelibares att förändras och efter en tid tog han steget och följde med till kyrkan.

– Radio är ett fantastiskt redskap, säger Qelibare och fortsätter, det är inte bara bra för oss kristna utan för alla människor och dessutom hjälper radion mig att dela Bibelns budskap om Jesus till mina kunder.

Ett dygn har 24 timmar
Det är framför allt ett program som påverkat Qelibare och det är programmet In Touch med undervisning från Dr. Charles Stanley. Det är det programmet som lärt henne om vikten av att avsätta tid för Gud. Ibland verkar det som att tiden inte finns men då påminner Gud Qelibare om att han skapat dagen med 24 timmar och att det finns tid för allt.