2018-08-27

Be för dem som förföljer er!

Foto: Pixabay

För oss som lever i en trygg demokrati med lagstadgad religionsfrihet kan Jesus  ord om att be för förföljare kännas fjärran. Visst kan barn bli hånade på skolgården och vuxna bemötas nedlåtande på arbetsplatsen för sin tro och bekännelse av Jesus, men förföljelse?

I andra delar av världen, är förföljelsen en daglig realitet. Norea stödjer programmet Power in Persecution (Styrka i förföljelse) på ryska och karalkalpak som produceras av TWR.

Samir var en ung student som gjorde livet surt för sin bänkgranne, Zachariah, som var kristen. Samir lockade sina vänner att lägga sig i bakhåll för Zachariah och slå honom nästan till döds. Zachariah kom aldrig tillbaka till sin skola efter den händelsen, men Samir mötte så småningom andra kristna, tog emot Jesus i sitt liv och blev pastor. Som en följd av detta blev han förklarad död av sin familj och blev arresterad flera gånger. Många år senare deltog Samir i en konferens där han berättade för en annan pastor om förföljelsen som han gjort sig skyldig till i unga år. Då började den andre pastorn att gråta. Det var Zachariah och han hade bett för Samir i 25 år! ”Då förstod jag varför jag hade blivit kristen,” sa Samir. ”Det var tack vare honom. Jag förföljde honom och han bad för mig.”

När Norea nu får en ny missionsledare i David Castor kommer vi att fortsätta att stödja internationell mission ”främst till de länder och områden där etablerade kyrkor saknas och där det är svårt att vara kristen” (ur Noreas missionsstrategi). Samtidigt ser vi ett behov av förnyelse i Sverige, där vi vill nå ut till en yngre generation, både som mottagare och understödjare – utan att för den skull tappa de äldre och trogna. Vi kommer också att försöka samarbeta mer med församlingar och andra organisationer för att nå ut med evangeliet, där Norea har mediemission som sin särskilda profil och kallelse.

Kanske du som tillhör Noreas trogna understödjare kan vara med och be för detta? Har du tankar kring hur vi ska nå en yngre målgrupp och hur vi på ett bättre sätt ska nå ut i församlingar, är du välkommen att kontakta kontoret. Kanske kan några bli ”Norea-ambassadörer” i sina församlingar? Har du några ungdomar i din närhet som du kan tipsa om Noreas möjligheter att sprida evangeliet via elektroniska medier? Fortsätt också att be för dem som blir förföljda och för dem som förföljer. Bönen förändrar liv!

Per Runeson
(Publicerad i iFokus nr 6, 2018)