2011-08-25

Baby Hanna

Baby AfrikaProjekt Hanna är Guds bönesvar för många i Afrika”, säger Macy Domingo, producent för Women of Hope (WoH) i Elfenbenskusten. Afrikansk-franska WoH-program började sändas på lokala stationer sommaren 2007, samt från TWRs sändare i Benin 2008. ”Gud gör så mycket helande och upprättelse”, tillägger hon.

Varje vecka samlas kvinnor för att lovsjunga och be. Många bjuder in sina vänner och grannar. I början, när de första bönegrupperna precis hade startats i landet, var temat på bönekalendern abort. En kvinna som deltog på ett möte under den perioden sade: ”Tack så mycket för inbjudanJag är kristen, men livet är så tufft. ” Hon fortsatte att dela att hon hade blivit gravid, men eftersom hennes liv var så svårt, hade hon bestämt sig för att inte behålla barnet. En vän till henne hade gett henne pengar för att köpa medicin för att framkalla en abort. Hon gjorde så men ingenting hände.

Jag hade tänkt att åka imorgon för att skaffa mer medicin, men du bjöd in mig i dag”, sade hon. ”Jag hörde Guds vilja och beslutade att inte göra det igen. Tack så mycket för att du räddat mitt liv. Jag kommer att behålla barnet och litar på att Gud kommer  hjälpa oss.”

Idag kallar de sitt barn ” Baby Hanna. ”

Women of Hope-program sänds i Elfenbenskusten, och även i Angola, Moçambique och Liberia. På grund av årtionden av inbördeskrig i både Angola och Liberia, saknas många nödvändigheter, så som rinnande vatten, god sanitet och el. Även medicinsk hjälp och utbildning är privilegium för några fåtal. Livet är på många sätt utmanande, men tacka Gud för att dessa kvinnor får upptäcka ett nytt hopp i Kristus genom Projekt Hannah.