30 dagar i bön för den muslimska världen

13 mars 2023 | Bönekalender

Välkommen till 2023 års upplaga av 30 dagar i bön för muslimvärlden

(dagens böneämne längst ned)

 

Jag vill ha 30 dagar bönehäftet – hur gör jag? Kolla på www.30dagar.nu för att hitta ett alternativ som passar dig

*Längst ned på detta inlägg kommer dagens böneämne visas direkt från 30 dagar.

 

30 dagar i bön för den muslimska världen är en ekumenisk bönesatsning under ramadan, muslimernas bön- och fastemånad, då kristna i hela världen uppmanas att be för muslimer.

Vi ber om hopp, frälsning och Guds övernaturliga ingripande under den tid då många muslimer uppriktigt söker Gud.

Den kristna bönerörelsen ”30 dagar” startade 1993 och idag är vi miljontals kristna över hela världen som varje år enas kring att be för muslimer under ramadan

De senaste åren har världen ställts inför många utmanande situationer. De globala och lokala effekterna av coronavirusets pandemi, krig, inflation och andra hotande kriser riskerar att överväldiga oss. Vi kan ofta känna som författaren till Romarbrevet 8:26, som bekände, “…vi vet ju inte hur vår bön egentligen bör vara, men Anden vädjar för oss med rop utan ord.”

30 dagar förbereder innehållet för den årliga böneguiden flera månader i förväg, utan att veta vad som kommer att hända under ramadan och vad världen står inför då. I år bestämde vi oss för att låta temat för våra böner för den muslimska världen vara hopp och glädje, snarare än tragedier och utmaningar. Samtidigt som vi fortsätter att be för behoven bland muslimer, lyfter vi under 2023 fram de uppmuntrande berättelser som finns från muslimska länder och sammanhang och fokuserar våra böner på att se ännu fler positiva saker hända.

Du får läsa vittnesbörd från nytroende och församlingsplanterare, och möta både individer och grupper som visar mod och vänlighet och som arbetar med målet att välsigna andra.

 

22 MARS – 20 APRIL 2023

 

Under söndagarna ber vi dessutom extra för några av Sveriges utsatta områden – platser där många muslimer lever och bor. Vi hör härliga berättelser om hur hoppet bryter fram även i Sverige. Tillsammans ber vi att Gud låter sin godhet skölja över hela den muslimska världen ännu mer.

“Jag tackar min Gud var gång jag tänker på er, alltid, i alla mina böner för er alla. Och det är med glädje jag ber för er: ni har varit med i arbetet för evangeliet ända från första dagen,
och jag är övertygad om att han som har börjat ett gott verk hos er också skall fullborda
det till Kristi Jesu dag.”

Fil 1:3-6

Sök efter kategori